“Kurtuluşa birlik ve beraberlikle ulaştık”

Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, Edirne’nin kurtuluşunun 101’inci yıldönümünü kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2023 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2023 14:43

Edirne Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümünü kutlayarak, kurtuluşun Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde gösterdiği güçle mümkün olduğunu hatırlattı.

Balkan, www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını, gazilere şükranlarını sunduğunu söyledi. Edirne’nin kurtuluşunun Türkiye için bağımsızlık mücadelesinin simgelerinden biri olduğunu belirten Balkan şunları kaydetti:

“Bugün, tarihimizin önemli bir dönemecinde, Edirne'nin kurtuluşunun 101. yılını coşku ve gurur içinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Edirne, kahraman evlatlarının fedakarlığı ve azmi sayesinde özgürlüğüne kavuştuğu bu anlamlı günde, bir kez daha birlik ve beraberlik içinde bulunmanın hazzını yaşıyoruz. Ülkemizin bağımsızlık mücadelesinin simgelerinden biri olan Edirne'nin kurtuluşu, milletimizin birlik ve beraberlik içinde gösterdiği güçle mümkün olmuştur. Bu tarihi gün, bizlere geçmişimizle gurur duymamızı ve geleceğe daha umut dolu bakmamızı sağlamaktadır.

Bu kutlu gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Onların aziz hatıraları, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki kararlılığını daima canlı tutacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Edirne'nin Kurtuluş Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, tüm Edirneli vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı iletiyorum.”

ERGİN SÖZER