Kurtoğlu reformer pilatesi anlattı

Fizyoterapist Günel Kurtoğlu, reformer pilates hakkında bilinmeyenleri anlattı. Kurtoğlu, “reformer pilatese gelen birçok kişinin mustarip olduğu konu ise duruş bozukluğu” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2023 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 17:29

Edirne’de Fizyoterapist Günel Kurtoğlu, reformer pilatesin son günlerde popüler olmasının nedenlerini anlattı. Kurtoğlu, pilatesin günlük yaşamda kullanılmayan kasları, nefesle beraber aktifleştirdiğini söyledi.  

Reformer pilates hakkında bilgi veren Kurtoğlu; “Reformer Pilates son zamanlarda çok popüler bir spor. Niye böyle olduğu konusuna gelirsek, 3 ana neden sıralayabiliriz. Vücudu sıkılaştırması ve kilo verdirmesi, vücut sağlığını koruyucu olması, bozuk olan vücut duruşunu düzeltici olması, vücut farkındalığını arttırıcı olması. Peki, bunları nasıl sağlıyor? Pilates günlük yaşamda kullanamadığımız kasları nefesle beraber aktifleştiriyor. Total vücut kuvvetini arttırıyor. Var olan vücut problemlerini gideriyor. Örneğin; bel-boyun problemleri, skolyoz gibi rahatsızlıklarda kullanımı çok etkili oluyor. Özetle bizi günlük yaşama hazırlıyor ve enerjimizi önemli ölçüde arttırıyor. Reformer Pilatese gelen birçok kişinin mustarip olduğu konu ise duruş bozukluğu” dedi.

MERT ERİŞKİN