“Kurbanı Keserken Acele Etmesinler”

Edirne’de kasap çalışanı Ahmet Öztürk, Kurban Bayramı öncesi kasaplara kurban keserken dikkat edilmesi gerekenler konusunda konuşarak; “Kasap arkadaşlarım kurbanı keserken acele etmesinler. Öncelikle iş güvenliği, ondan sonra iş” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2024 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2024 10:47

Edirne'de kasap olarak çalışan Ahmet Öztürk, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kasaplara önemli uyarılarda bulundu. Öztürk, kurban kesimi sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında açıklamalarda bulunarak, iş güvenliğinin önemine vurgu yaptı.

İş kazalarının önlenmesi için kasapların iş güvenliği kurallarına uymalarının hayati önem taşıdığını ifade eden Öztürk, bayramda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi için acele edilmemesi gerektiğini ifade etti.

ÖNCELİKLE İŞ GÜVENLİĞİ, SONRA İŞ”

Kasaplara uyarılarda bulunan Öztürk; “Kasap arkadaşlarım kurbanı keserken acele etmesinler. Öncelikle iş güvenliği ondan sonra iş. Çünkü hayvanın ne yapacağı belli olmuyor. Kurbanlık danalar kuvvetli hayvanlar. Dikkat etmek gerekiyor. Bıçağın keskin olması lazım çünkü hayvana da eziyet çektirmemek gerekiyor. Kestiğin zaman tek atımda işi bitirmen lazım ki şah damarı kesildiği zaman yeterli geliyor” ifadelerini kullandı.

HİLAL PEKER