Kulüp Var, Antrenör Var, Saha Yok

Edirne’nin yeni kurulan mahallelerinden olan, Kurtuluş Mahallesi sakinleri, mahallelerine yeni bir spor kulübü kurdular. Kurucu üyeleri arasında gönüllü antrenörlerin de bulunduğu kulübün sahası yok.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2024 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2024 17:43

Edirne’nin 31 Mart yerel seçimleri öncesi kurulan Kurtuluş Mahallesi’nin sakinleri, kurucuları arasında eski sporcu ve antrenörlerin de bulunduğu, Kurtuluşgücü adıyla bir spor kulübü kurdular. Antrenörlerin gönüllülük esasına dayalı olarak çalışacakları kulüpte her şey hazır fakat mahallede antrenman yapacak saha yok. Mahallelerinde gençlerin spor yapmaları için saha yapılabilecek bolca alan olduğunu belirten antrenör Celil Güneş, “Biz daha önce de mahalle kurulmadan önce de düşüncemiz vardı. Mahalle kurulduktan sonra muhtar seçildi. O da bize önayak oldu, biraz daha teşvik etti. Kurucu üyelerimizin çoğu eski futbolcular. Sağlıkspor'dan, Edirnespor'dan beraber olduğumuz arkadaşlar. Cihan Kayrım var, Gökhan Tireler var, daha önce Edirnespor’da oynamış Turgay Kızılcıklar var.  Ben Sağlıkspor'da oynadım, antrenörlük yapıyorum. Daha önce Lalapaşa'da, Yıldırım'da, Sağlıkspor da antrenörlük yaptım. Mahalle halkıyız. Buradaki mahalledeki çocuklarının kötü alışkanlıklardan uzak durması için, futbola, spora teşvik etmek için bu kulübü kurulmaya karar verdik. Amacımız başta küçük yaş grubunda. 2010 doğumlulardan başlayıp 2016-2017 dahil bu yaş grubunda ücretsiz futbol eğitimi vermek. Sadece futbol değil, Basketbol var, Yüzme var, Güreş var. Biz mahalle çocuklarını tarayıp hangi spora yakınsa oraya yönlendireceğiz. Sadece futbol olarak bakmayalım” dedi.

“GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALI ÇALIŞACAĞIZ”

İlk etapta kendisine, okulun sahasını antrenman için düzenleneceği sözünün verildiğini belirten Kurtuluş Mahalle Muhtarı Nurcan Uzel; “Bize okulun sahasının halı sahaya dönüştürüleceği söylendi ama bu yeterli olmayacaktır. Sadece geçici bir çözüm olabilir. Mahallemizde oldukça geniş arazi var. Bir kompleks yapılabilir. Halı saha yapılır, yanında basket sahası olur. Bu tür bir kompleks oluşturulabilir. Yani onun gibi böyle aktivitelerde bulunabilecek yer istiyoruz. Bu kurulan spor kulübü kar amaçlı bir kulüp olmayacak. Kurucular, antrenörler olarak biz tamamen gönüllülük esaslarına dayalı çalışacağız. Kimsenin maddi beklentisi yok” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK