KTB’DEN ARNAVUTLUK’TA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Kırklareli Ticaret Borsası ve Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği protokolü imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2023 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2023 16:01
https://batiekspres.com/

Kırklareli Ticaret Borsası (KTB) ve Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası arasında ikili işbirliği protokolü imzalandı.

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel ve borsa temsilcileri, Balkan coğrafyasına gerçekleştirdikleri ziyarette Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile bir araya geldi.

İşbirliği protokolü öncesi gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel; “Hizmet alanımız içerisinde bölgemiz ve ülkemiz açısından ülkelerarası faaliyetlerin ne kadar önemli olduğunu ve bu kapsamda çalışmalarımızın devam ettiğini belirtmek isterim. Kırklareli Ticaret Borsası olarak uluslararası piyasaları tanımak, güncel üretim ve pazarlama çalışmalarına farklı bakış açısı kazandırmak ve en önemli önceliklerimizden olan ihracatımızı geliştirme konusunda iş gezisi organizasyonları tertip etmeye özen gösteriyoruz. Balkan coğrafyasına gerçekleştirdiğimiz iş gezisi ziyaretleri kapsamında Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile istişarelerde bulunduk. Arnavutluk ve Türkiye arasında geçmişten günümüze ilişkilerin bölgemiz açısından ticari anlamda ortak çalışmalar ile daha da güçlendirilmesi adına Kırklareli Ticaret Borsası ile Türkiye-Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası arasında ikili işbirliği protokolü imzaladık” ifadelerini kullandı.

“FUARA DAVET ETTİK”

Altıntel, protokol kapsamında 2 ülke arasında milli pazarların güncel durumu ve gelişme perspektiklerinin yanı sıra birçok konuda işbirliği yapılacağını açıklarken; “Bu protokol kapsamında iki ülke arasında milli pazarların güncel durumu ve gelişme perspektifleri, işletmelerin, kurum ve şirketlerin ithalat gereksinimleri ve ihracat potansiyelleri, işbirliği ve ortak teşebbüse dayalı projelerin hazırlanması konusunda mutabık kalınmıştır. Bu işbirliğinin güçlenmesine katkı sağlayacağından emin olduğumuz 30 Kasım- 3 Aralık tarihleri arasında Borsamız koordinatörlüğünde İlimizde gerçekleştirilecek olan Kırklareli 3’üncü Tarım Hayvancılık, Gıda Sanayi ve Otomotiv Fuarı'na Türkiye-Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası' nı davet ediyoruz. Türkiye ve Arnavutluk arasındaki ortak geçmişe dayanan Ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi açısından ikili işbirliği protokolünün olumlu katkılarının olacağına inancımız tamdır” dedi.

İMZA TÖRENİNE ODA VE BORSA TEMSİLCİLERİ KATILDI

Gerçekleştirilen imza töreninde Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Kara, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Sevinç, Genel Sekreter Ertan Güngör, Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, KTB Genel Sekreteri Emrah Çalışkan ve KTB Avrupa Bölgesi Sorumlu Direktörü Serhad Güney yer aldı.

HABER MERKEZİ