Köse; “Erkekliğin kaldırılmasına dair söylemler içindeler”

Tekirdağ İl Müftülüğü’nün ‘Baba Okulu Semineri’nde konuşan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse; “Yeryüzünde bir kesim daha da ileri giderek erkekliğin kaldırılmasına dair söylemler içindeler” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2023 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 11:33

Tekirdağ İl Müftülüğü, toplumda aile olma bilincini arttırmak, ailede hak ve sorumluluklar açısından baba olmanın önemine dikkat çekmek amacıyla ‘Baba Okulu Semineri’ düzenlendi.

İl Müftülüğü İsmail İpek Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Diyanet İşleri Uzmanı Fatih Yıldız ve Kadıköy İlçe Vaizi Ahmet Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan seminerde, Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök konuşma yaptı. Soykök, konuşmasında; “Öğrenmek hayat boyu devam eden süreçtir. İl Müftülüğü olarak Tekirdağ genelinde camilerimiz, Kur’an Kurslarımız, Gençlik Merkezlerimiz ve konferans salonlarımızda halkımıza yönelik her zaman eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam ediyoruz. Dünya sağlık örgütünün sağlık tanımında kişinin bedeninde hastalık ve sakatlığın olmaması der ama buna ek olarak kişinin zihnen ruhen ve manevi açıdan da sağlıklı olması gerekmektedir. Maneviyat kişinin bedenen daha olgun ve sağlıklı olmasına vesile olur. Babalık mesleğinde başarılı olamazsak hayatta mutlu olamayız, Allah’ın rızasını da edemeyiz. Peygamberimiz (sav)’in öğütlerini, tavsiyesini almamız, daha iyi bir baba olmamıza vesile olacaktır. Cenabı Allah, bu hayat yolunda rızasını kazanmayı nasip etsin. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve Baba Okulu Seminerine katılım sağlayan birbirinden kıymetli konuşmacı hocalarımıza teşekkür ederim” dedi.

Seminerin 1. oturumunda Prof. Dr. Saffet Köse, “Kur’an’da Baba Örnekleri ve Bir Baba Olarak En Güzel Örnek Hz. Peygamber” konusunda sunum yaptı. Köse, sunumunda; “Dünyada erkeklik modelinin zayıflatılması ailenin zedelenmesine sebebi olduğu ama aslında erkeklik ve kadınlık normları ve rollerinin aslına uygun olması gerekir. Hatta yeryüzünde bir kesim daha da ileri giderek erkekliğin kaldırılmasına dair söylemler içindeler, bir cinsiyet projesi orta atılıyor ve bunu cinsiyetleri karıştırma projesi ile destekliyorlar. Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın çok güzel bir tespiti, sözü var Allah’ın yardımı olmasa bugün insanların kendini koruması çok zordur. Bir erkeğin, bir babanın sorumluluklarından bahsederek, Allah (cc) biz insanlardan hiç bir zaman, Allah’ı devreden çıkarmamızı bekliyor, bu hayatı yaşarken Kasas Suresi 77. Ayette buyurduğu gibi, ‘Öyleyse Allah'ın sana verdiklerinden yararlanarak, yalnızca ahiret yurdunda iyi bir yer tutmanın yolunu ara, bunu kazanmak için dünyada yapman gerekenleri de unutma’ diye buyurarak bu işin nasıl bir dengede olmasını gerektiğini bizlere belirtmektedir. Çocuklarımızın okul eğitimini düşünürken, onlara güzel bir ahlak eğitimi de vermeliyiz” ifadelerini kullandı. Köse, Kur’an’dan Hz. İbrahim, Hz. Yusuf ve Hz. Muhammet (sav)’in hayatlarından örnekler vererek konuşmasını bitirdi.

Programın 3. oturumunda ise Diyanet İşleri Uzmanı Fatih Yıldız, “Ailede Merhametin Mimarı Olarak Baba ve Mahremiyet Eğitiminde Babanın Rolü” sunumunu yaptı. Yıldız, konuşmasında Mahremiyet Eğitimi, Gelişim Dönemlerine Göre Mahremiyet, 0-6 Yaş Döneminde Mahremiyet, Ergenlik Döneminde Mahremiyet, Dijital Mahremiyet, Mahremiyet Türlerini anlatarak, Kur’an ve Sünnette mahremiyet örneklerine değinerek konuşmasını bitirdi. Baba Okulu Semineri’nin son oturumunda Kadıköy İlçe Vaizi Kudüs Rehberi Ahmet Yılmaz “Baba Çocuk İletişimi ve Baba Genç İletişimi” konulu sunumu gerçekleştirdi.

HABER MERKEZİ