Köpeğe İşkence Yapan Şahıs Kaçtı

Edirne’nin Kurtuluş Mahallesi’nde, KYK Yurdu karşısında boş arazide dün gece vatandaşlar bir kişinin elinde sopayla bir köpeği dövdüğünü gördü. Vatandaşlardan tepki gören şahsın olay yerinden kaçtığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2024 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 12:54

Edirne’nin Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) ait erkek öğrenci yurdunun karşısındaki boş alanda, bir şahsın elindeki sopayla bir köpeği dövdüğü görüldü.

Dün akşam saat 22.30 ile 22.50 arasında bir vatandaş, ağaçlık ve boş alandan köpek çığlıkları duydu. Seslerin geldiği alanda şapkalı, zayıf ve orta boylu birisinin elindeki sopayla köpeğe işkence yaptığını gören vatandaş, şahsın görüldüğünü fark ederek olay yerinden kaçtığını söyledi. Olayın ardından mahalle muhtarı Nurcan Uzel’i aradı. Olay yerine hemen geldiğini söyleyen muhtar Uzel, TOKİ site yönetiminden kamera kayıtlarını incelediklerini fakat kör nokta olduğu için kayıtlara şahsı göremediklerini belirtti.

Şahsın bulunması için görenlerin polise veya kendilerine bildirmelerini isteyen Uzel; “Dün akşam mahalle sakinlerimizden birisi aradı. Akşam saat 10.30 ile 10.50 arasında KYK Yurdu karşısındaki açık alanda vatandaşımız çocuğunu bisiklet kullanmaya çıkarmış. Şapkalı, zayıf, orta boylarda birisi elinde sopayla köpeği dövüyormuş. Köpeğin çığlıkları üzerine görgü tanığı kişi olay yerine gitmeye çalışmış ama ufak çocuğu olduğu için gidememiş. Bu kişi bağırarak köpeğe işkence yapan kişiye tepki göstermiş. Sesleri duyunca da bu kişi kaçmaya başlamış. Bunun üzerine gören kişi beni aradı. Ben de hemen site yönetimini aradım ve kamera kayıtlarına baktık. Fakat kör nokta olduğu için kamera kayıtlarında görünmüyor. Ne olursa olsun bir canlı varlığa bu şekilde sopayla işkence yapmaya kimsenin hakkı yok. Mahallemizde bunun yapılmasına izin vermeyiz. Eğer bu hayvan zarar verici bir şey yapmışsa gerekli birimler aranarak köpek incelenir. Rehabilite, toplanma gibi işlemler yapılması gerekiyorsa yetkililer tarafından yapılır. Böyle bir canlı varlığa bu işkenceyi yapan bizlere neler yapmaz diye düşünüyorum. Biz şikayetçiyiz. Bu kişinin bir an önce bulunmasını istiyoruz. Görenlerin de mutlaka polise veya bizlere bildirmelerini istiyoruz” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK