“Konser Bizi Gururlandırdı”

Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde dün gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl Konseri, Edirne Gaziler Derneği üyelerini duygulandırdı. Dernek İkinci Başkanı İbrahim Aksal ilk defa Edirne’de kendileri için böyle bir konser düzenlendiğini söyleyerek, gururlandıklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 13:33

Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde dün akşam, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla düzenlenen 5’nci Kolordu Bando Bölge Komutanlığı Konseri, gazileri duygulandırdı. Konser sonunda konuşan Edirne Muharip Gaziler Derneği İkinci Başkanı, Kıbrıs Gazisi İbrahim Aksal, ilk defa Edirne’de kendileri için böyle bir konser düzenlendiğini belirterek gururlandıklarını söyledi.

Aksal; “Bunun için çok gururlandık. 20 Temmuz'da Edirne’de ilk defa böyle bir anma oluyor. Çok hoşumuza gitti, gururlandık. Bugün hele bazı türkülerde neşelendik, sevindik. Hüzünlü olmamıza sebep; arkadaşlarımızın bir kısmını orada bıraktık. Bir kısmımızın ayağa kaldı, kolu kaldı orada. Ama sevinçliyiz, çünkü bir yavru vatan kazandık. Çok güzel oldu bizim için, vatanımıza vatan kattık sayılır. Orada bir sürü anımız var bizim. Arkadaşlarım yanımda şehit oldu. Arkadaşlarıma çok üzüldüm” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK