Konak’tan Terör ve Siyasi Gelişmelere Sert Tepki

Zafer Partisi Edirne İl Başkanı Serkan Konak, yaptığı açıklamada TUSAŞ’ta meydana gelen terör saldırısında şehit olan vatandaşlara rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 13:01

Konak, Mustafa Kemal Atatürk’ün "Ulu Tanrı, kış uykusuna yatmış yılana güneş göstermesin" sözünü hatırlatarak, Türk milletinin bir kez daha zorlu bir sınavdan geçtiğini vurguladı.

Konak, 2007 yılında Devlet Bahçeli’nin Erzurum’da terörist başının idamı için attığı ipin, yıllar sonra İmralı’dan çıkarılmasını sağlamak için kullanıldığını belirtti. “Terörist başının Gazi Meclis'te konuşturulmak istenmesi dünyada eşi görülmemiş bir ihanettir” diyen Konak, Türkiye’nin 40 yıldır terörle mücadele ettiğini ve bu süreçte birçok sivil ve askerin şehit düştüğünü ifade etti.

MHP tabanındaki birçok kişinin bu görüşü desteklemediğini bildiğini belirten Konak, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği yapmak isteyenlere kapılarının açık olduğunu söyledi.

Açıklamasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Edirne ziyareti sırasında Selahattin Demirtaş ile görüşmesine de tepki gösteren Konak, “Özel’in, Cumhuriyet ve Atatürk söylemlerinin ardına gizlenerek farklı bir siyaset izlediğini” ileri sürdü. Konak, Devlet Bahçeli’nin söylemlerine Özel’in destek vermesini de eleştirerek, Atatürk milliyetçiliği çizgisinde birleşme çağrısında bulundu.

Zafer Partisi olarak Lozan’ın yanında olduklarını belirten Konak, “Bu zehirli düşüncenin karşısında tüm Cumhuriyetçi güçlerle birlikte bir cephe oluşturalım” diyerek sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partileri dayanışmaya davet etti. "Türk milletinden aldığımız güçle, bu oyunu bozacağız ve inancımız tamdır" diyen Konak, sözlerini “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” ifadesiyle bitirdi.

HABER MERKEZİ