Kitap fiyatları sahaflara talebi arttırdı

Edirne’de sahaf dükkanı işleten Hacer Abacı, son zamanlarda kitap fiyatlarına yapılan zammın okuyucuyu sahaflara yönlendirdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 12:24

Edirne’de sahaflık yapan Hacer Abacı, kitap fiyatlarındaki zammın, okuma tutkusunu sürdürmeye çalışan kitapseverleri alternatif arayışlara yönlendirdiğini ifade etti. Abacı, özellikle kitap fiyatlarının artmasıyla birlikte insanların ikinci el kitap satan sahaflara yönelerek daha ekonomik seçenekleri değerlendirdiklerini belirtti. Abacı, kitapseverlerin bütçe dostu seçenekler aradığı bu dönemde sahafların öneminin daha da arttığını söyledi.

“UYGUN FİYATA ALIP UYGUN FİYATA SATIYORUZ”

Abacı, kitap fiyatlarının 10 lira gibi uygun fiyattan başladığını belirterek; “Kitap fiyatlarına gelen zam ikinci el kitaplara talebi arttırdı. Satışlarımız güzel. Türk klasikleri, Dünya klasikleri, üniversite kitapları, tarih kitapları her tür kitap var. Çeşitlilik açısından bol. Fiyatlar 10 lira gibi makul bir fiyattan başlıyor. Vatandaşların getirdiği kitapları alıp, satıyoruz. Uygun fiyata alıp uygun fiyata satıyoruz. Getiren de oluyor, alan da oluyor. İnternetten de satış yapıyoruz. Bir kitapevinde üyeliğimiz var, orada da satışlarımız güzel. Ellerinin altında bulunan ya da okuyup raflara kaldırılan kitaplar burada başka insanlara da ulaşıyor” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN