KIRTASİYELERDE YOĞUNLUK BAŞLADI

Edirne’de Kırtasiye esnafı Suat Sırayıştanlı, okulların açılmasıyla kırtasiye malzeme satışlarının hızlandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2023 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2023 18:56
https://batiekspres.com/

Edirne’de okulların ilk gününde kırtasiyeler doldu taştı. Öğretmenlerin istediği ürünleri almaya gelen veliler kırtasiye önlerinde yoğunluk oluşturuyor.

“ÖĞRETMENLERİN İSTEKLERİ DOĞRULTUSUNDA ALIYORLAR”

Yoğunluğun daha da artacağına değinen Sırayıştanlı “Okulların ilk günü bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. İşlerimizde yoğunluk başladı bundan sonra daha da yoğun olacaktır. Öğretmenlerin hazırladığı liste doğrultusunda öğrencilerimiz gelip kırtasiye malzemelerini alıyorlar. Derslere göre değişiklik gösteren listede çizgili veya kareli defter, resim defteri, silgi, kalem, aklınıza gelebilecek her şeyi almaya çalışıyorlar. Tabi vatandaşlarımız almakta güçlük çekiyor. Fiyatlar geçen yıla oranla oldukça yüksek bir seviyede, neredeyse 2 kat artmış durumda. Geçtiğimiz yıl 10 TL’ye sattığımız bir kalemi bu yıl 20 TL’ye satıyoruz. Diğer ürünlerde aynı şekilde. Velilerimiz bu pahalılıkta öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor” dedi.

MERT ERİŞKİN