Kırkpınar'da Güreşler Saat 14.00'te Başlayacak

Edirne'de bu yıl 663'üncüsü düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bugün pehlivanlar saat 14.00'te Er Meydanı'na çıkacaklar.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 11:11

Edirne'de bu yıl 663'üncüsü düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri devam ediyor.

Er Meydanı'nda dün 23 başpehlivanın katılımıyla gerçekleştirilen ön eleme güreşlerinin ardından bugün güreşler saat 14.00'te başlayacak. Minik 1, Minik 2, Teşvik 1, Teşvik 2, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük, Deste Orta, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük, Küçük Orta Büyük, Büyük Orta ve Başaltı boylarında pehlivanların bugün Er Meydanı'nda güreşeceği tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan ise Cumartesi ve Pazar günü kol bağlayacaklar.

AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Er Meydanı'nda bugün saat 18.00'de açılış töreni de gerçekleştirilecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kırkpınar Marşı'nın okunması ile başlayacak törende, 662'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, Türk bayrağını göndere çekecek.

PEHLİVANLAR RESMİ GEÇİTTE YÜRÜYECEK

Törende Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim de konuşma yapacak. Konuşmaların ardından Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılan pehlivanların resmi geçidi ile tören sona erecek.

ŞENLENDİRİCİ SAHNE ALACAK

Bugün saat 21.00'de ise Sarayiçi mevkiinde ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici sahne alacak. Şenlendirici'nin konseri ile Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin beşinci günü sona erecek.

UĞUR AKAGÜNDÜZ