Kırkpınar Ağası’na Davullu Zurnalı Karşılama

Edirne’de 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri haftasının 5’inci günüde Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, büyük coşkuyla karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 11:52

Edirne’de 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri haftasının 5’inci günüde Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Selimiye Meydanı’nda karşılandı. Karşılamaya, Edirne Valisi Yunus Sezer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ediz Ün, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Program, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’in 663’üncü Tarihi Kırkpınar Güreşleri Korteji tarfından Selimiye Meydanı’nda karşılanmasıyla başladı.

“KIRPINAR’I GELECEĞE AKTARMAK İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE EDİYORUZ”

Karşılamada konuşan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “Ata sporumuz Kırkpınar’ı yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak için birlikte mücadele ediyoruz. Birlikte de mücadele etmeye devam edeceğiz. Burada 4 altın kemerin edebi sahibi ağamız şehrimize hoş geldiniz. Ben ağamıza eğitime verdiği destek dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Ağamız, bir elin verdiğini diğer el görmez düsturundan gelerek şehirde birçok kişiye dokundu. Ben onlar adına da çok teşekkür ediyorum. Kırkpınar Edirne’mizin düğünü. Kırkpınar Edirne’mizin büyük bir festivali. O yüzden bu festivalimizde bütün misafirlerimizle ve güreşçilerimizle hep birlikte olacağız. Buradan bütün güreşçilerimize başarılar diliyorum” dedi.

“AĞALIK HER YERDE OLUR”

Ağalığın her yerde olması gerektiğine değinen Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, “Federasyon Başkanı’mızın güreşlerde çok büyük emeği var. Başkanlar meraklı bu işe. İnşallah güzel bir Kırkpınar olur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ağalık sadece para vermekle olmaz. Ağalık her yerde olur” ifadelerine yer verdi.

“KIRPINAR YENİ FORMATLA KARŞINIZDA”

Kırkpınar’ın yeni formatla seyircilerin karşısında olduğunu aktaran Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, “Kırkpınar Yağlı Güreşleri yeni bir formatta karşınızda olacak. Bu sene ilk defa seçilmiş sporculardan oluşacak. Çok daha güzel ve çok daha özel olacak. Bir motto koymuştum. Tarihi Kırkpınar’da 40 başpehlivan diye. İnşallah bu sene sadece 40 başpehlivan değil, son 40 yılın en güzel Kırkpınar’ını bu sene oluşturacağız. Sevgili ağama bir teşekkür borcum var. Siz Edirneliler sevgili ağamızın buradaki hizmetlerine yakinen şahitsiniz. Fakat federasyon başkanı olarak sadece burada değil, siz Edirnelileri her güreşte en iyi şekilde temsil ediyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 663’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri Korteji Selimiye Meydanı önünden ilk önce Edirne Belediyesi önüne daha sonra ise Atatürk Anıtı’na yürüdü. Atatürk Anıtı’na 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri çelengi Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş tarafından sunuldu. Daha sonra Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra söz ve müziği Beyazıt Sansıya ait olan Kırkpınar Marşı söylendi. Marşa, Beyazıt Sansının oğlu Seven Sansı da eşlik etti. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından 663’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri Korteji Pehlivanlar Mezarlığı’na hareket etti. Mezarlıkta vefat eden pehlivanlara dualar okunarak mezarlarına çiçek konuldu.

Program Eski Cami’de mevlit okutulmasıyla sona erdi.

MERT ERİŞKİN