“Kırkpınar’a Yakışan Bir Yer Yapılacak”

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Sarayiçi Kırkpınar Güreş Alanı hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiş, “Edirne'ye Kırkpınar’a yakışan bir güreş sahası buraya yapılacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 17:35

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda konuştu. Türkiş, Edirne’de yenilenmesi planlanan Kırkpınar Güreş Alanı hakkında kararlılığın olduğunu aktardı. Kırkpınar sahasının yerinin değiştirilmesinin yerel dinamiklerin rızası olmadan yapılamayacağını ifade eden Türkiş, “Kırkpınar güreşlerinin yerinin değişmesi söz konusu olamaz. Ancak Edirne Belediyesi ve Edirne halkı da bunu isterse olur” ifadelerine yer verdi.

“KIRKPINAR’IMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Türkiş, “Statla ilgili geçmişte yaşadığımız Anıtlar Kurulu'yla ilgili sıkıntılar vardı. Şimdi tabii kesinlikle buranın sorunu çözülecek. Bunun garantisini verebilirim. Bu konuda kesin bir kararlılık var. Birkaç konuşamayacağım şimdilik. Hani bunu bizim içimizde kalmasın henüz daha doğru olduğunu düşündüm. Birkaç ayrıntı var. O konuları bir değerlendiriyoruz. Belediye başkanımız ve valimiz konuya vakıf. Hep birlikte onların son bir değerlendirmeleri yapıyor ama Edirne'ye Kırkpınar’a yakışan bir güreş sahası buraya inşallah yapılacak ve hepimiz bundan mutluluk duyacağız. Şu anda tam anlamıyla bir kenetlenme var. Hakikaten beraber hareket ediyoruz her konuda. Bakın Vali'miz çok değerli bir valimiz var. Çok cevval bir insan. Çok değerli bir belediye başkanımız var. Milletvekillerimiz çok gayretli. Hepsi kenetlenmiş vaziyette. Biz ağamızla ikimiz bu anlamda tamamen destek oluyoruz. Hiçbir şekilde siyasi bir duruşumuz yok. Spor siyaset üstüdür. Benim anlayışım bu. Her ne kadar bizi, bazıları yanlış yerlere çekmeye çalışsa da saçma sapan şeylerin içine sokmaya gayret etse de böyle tuzakların içine düşmeyiz. Sonuna kadar Edirne Belediyesi'ne de Edirne’mize de Kırkpınar'ımıza da sahip çıkacağız, mücadelemizi vereceğiz. Yok efendim tarihten koparılıyormuş. Kırkpınar’ın özelliği kayboluyormuş. Kırkpınar'ın özelliği neydi? Keşmekeş olması mıydı?” dedi.

“SAHANIN YERİNİN DEĞİŞMESİ SÖZ KONUSU OLAMAZ”

Sahanın yerinin değişmesinin söz konusu olamayacağını açıklayan Türkiş, “Yerel dinamiklerin rızası olmadan Kırkpınar Sahası’nın yerinin değişmesi söz konusu olamaz. Ancak Edirne Belediyesi ve Edirne halkı da bunu isterse olur. Bakın bu konu tartışıldı. Bu konudaki benim şahsi kanaatim olduğu yerde durmasıdır. Federasyon başkanı olarak benim kalbi kanaatim, isteğim olduğu yerde durmasıdır. Bizim böyle bir arzumuz yok. Açık yüreklilikle dile getirdim. Ama şu var. Yerel unsur bütün dinamikleriyle bizi buna ikna ederse düşünürüz. O zaman bakarız, değerlendiririz. Ama bu talep bizden gelmez” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN