Kılıç’tan okulda toplantı yapan AK Parti’ye tepki

CHP İl Genel Meclisi Enez Üyesi Şenol Kılıç, AK Parti Enez İlçe Danışma Meclisi toplantısının Enez Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde yapılmasına tepki göstererek; “Enez’de toplantı salonu mu yok?” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2024 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2024 16:09

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Genel Meclisi Enez Üyesi Şenol Kılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Enez İlçe Danışma Meclisi toplantısının Enez Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin toplantı salonunda düzenlenmesine tepki gösterdi.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı, İl Teşkilat Başkanı Rasim Özgün, İl Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce, İl Gençlik Kolları Başkanı Barış Gündoğdu ve İlçe Teşkilatının katıldığı toplantı ile ilgili Batı Ekspres’e konuşan CHP’li Kılıç, eğitim kurumlarına siyasetin karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

“ENEZ BELEDİYESİ’NİN TOPLANTI SALONU VAR”

Kılıç, eğitim kurumlarında siyasi parti bayraklarının asılarak toplantı yapılamayacağını söyleyerek; “Bu etik bir davranış değil. Enez’de toplantı salonu mu yok? Enez Belediyesi’nin halka açık toplantı salonu var, düğün salonu var. Orada yapılan toplantı zaten 50 kişilik bir toplantı. Seçim zamanında böyle bir şey yapılamaz” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE SALONU VERMEMEZLİK YAPMIYOR”

Toplantının dün düzenlendiğini belirten Kılıç; “Bu yapılacak şey mi? Konuyla ilgili milletvekillerime ve il başkanıma bilgi verdim. Gerekirse bir kahvede yaparsın, evde yaparsın ama Enez’de salon var. AK Parti daha önce kongresini nerede yaptı? Belediyenin toplantı salonunda yaptı. Belediye vermemezlik yapmıyor. Biz de İlçe Danışma Kurulu toplantımızı tüm üyelerimizle orada yaptık” dedi.

“BÖYLE BİR ŞEYİN OLMAMASI GEREKİYOR”

Kılıç, okulların siyasete açılamayacağını söyleyerek; “Koskoca tabelanın önünde hangi mesaj veriliyor? Böyle bir şeyin olmaması gerekir. Burası lisenin içinde, sınıfların ortasında olan bir toplantı salonu. Orada bir bilgilendirme toplantısı yapabilirsin. Biz, Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantılarımızı yeri geliyor orada yapıyoruz. 10 Kasım Atatürk’ü Anma programını ya da hava kötü olur, Cumhuriyet Bayramı törenini orada yaparız. Ama bu toplantıda her yere AK Parti bayrağı asılmış. Böyle bir şey olur mu?” sözlerine yer verdi.

“CHP DE ETKİNLİK YAPMAYA KALKSA KARŞIYIM”

Hangi siyasi parti yaparsa yapsın benzer bir duruma karşı çıkacağını da belirten Kılıç; “Hangi parti yaparsa yapsın karşıyım. CHP orada aynı şekilde bir etkinlik yapmaya kalksın, ona da karşıyım. Hiçbir parti yapamaz. Orası bilim yuvası, orada çocuklarımız yetişiyor. Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

“VALİMİZ VE KAYMAKAMIMIZA DA YANLIŞ BİLGİ VERİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Kılıç, konuyla ilgili Edirne Valisi ve Enez Kaymakamının da yanıltılmış olabileceğini iddia ederken; “Sayın Valimizin, Sayın Kaymakamımızın iyi niyetinden şüphem yok. Bence onları da yanılttılar. Yanlış bilgi verildiğini düşünüyorum. Onlardan izin istendiyse mutlaka bir yanıltma var. Enez Kaymakamımız şu anda Ankara’da izinde. Kendisine büyük ihtimalle yanlış bilgi verildi” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ