Keşkek Dede Ormanı İçin Doğal Sit Başvurusu

DOKU Derneği Başkanı Göksal Çidem, Bayramdere köyündeki 2366 parselde bulunan Keşkek Dede Ormanlık Alanı’nın doğal sit alanı olarak belirlenmesi amacıyla başvuruda bulunduklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 13:42

Kırklareli Kent Konseyi ve Kırklareli Doğa ve Kültür Derneği (DOKU), Kırklareli Merkez’e bağlı Bayramdere köyündeki 2366 parselde bulunan Keşkek Dede Ormanlık Alanı’nın doğal sit alanı olarak belirlenmesi amacıyla önemli bir adım attı.

DOKU Derneği Başkanı Göksal Çidem, somut olmayan kültürel mirası kapsamında yapılacak değerlendirmeler için Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ve Edirne Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na başvuruda bulunduklarını söyledi.

Başvuru üzerine, bugün ön değerlendirme ekibi ile birlikte sahada incelemeler gerçekleştirildi. Kent Konseyi ve DOKU Derneği, bu incelemeler doğrultusunda, bölgenin doğal ve kültürel varlıklarının korunarak gelecek nesillere bozulmadan aktarılması için çalışmaların süreceğini belirtti.

HABER MERKEZİ