“Keşan’ı geri alacağız”

CHP, Keşan’da gerçekleştirdiği önseçimlerde Belediye Başkan adayını belirledi. Önseçimde 818 oy alan Mehmet Özcan Keşan Belediye Başkan adayı oldu. CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman “Keşan Belediyesi’ni geri alacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2023 22:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2023 22:41

Cumhuriyet Halk Partisi Keşan’da bugün gerçekleştirilen önseçimle Belediye Başkan adayını belirledi. Oyların sayımından sonra CHP’nin Keşan Belediye Başkan adayı 818 oy alan Mehmet Özcan oldu. Seçim sonucunu değerlendiren CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, “Bu seçimin kaybedeni yok, Keşan Belediyesi’ni geri alacağız” dedi.  “20 yıl sonra Keşan’da ön seçim yapılmasının kendilerine nasip olduğunu söyleyen Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, Keşan Belediyesi’ni tekrar geri alacağız” ifadelerini kullanan Kahraman; “Keşan’da parti örgütümüzün çok uzun yıllardır isteği, talebi, önseçimdi. En son 2004 yılında önseçim yapılmıştı. Şimdi 20 yıl sonra bize nasip oldu önseçim yapmak. Çok güzel bir heyecan vardı, harika geçti. Bütün aday adaylarımız da süreci çok güzel yürüttüler. Bugün de sonuçta 1 kişi kazanacaktı, Mehmet Özcan kazandı. Sadece önseçimi kazanmadı, 31 Mart’ta yerel seçimi de kazanmış oldu. İçeride o hava vardı. Müthiş birliktelikle çıktık salondan. 31 Mart’ta da aynı şekilde sandıktan çıkarak Keşan Belediyesi’ni tekrar geri alacağız” şeklinde konuştu.

“HERKES ÇOK MUTLU KAYBEDEN YOK”

Mehmet Özcan’ın kazandığı seçimi değerlendiren CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır ise herkesin çok mutlu olduğu, kaybedeni olmayan bir seçim yaşadıklarını söyleyerek, “Son 10-15 gündür önseçim tarihi açıklandığından beri, Keşan halkı, Keşan ilçe örgütü mutluluk içerisindeydi. Bugün o mutluluğu, coşkuyu sandığa da yansıttı. Çok üst düzeyde, yüzde 80’e yaklaşan bir katılım oranı sağlandı. Seçimden birinci çıkan Mehmet Özcan oldu ama bu seçimin kaybedeni yok. Bugün gördük ki burada kazanan CHP oldu. Bütün aday adaylarımız, adayımızın arkasında birleştiler, hep beraber elini havaya kaldırdılar. Destek olduklarını söylediler. Başkan adayımız da hepsine teker teker teşekkür etti, onları tebrik etti. İl Başkanımız, Parti Meclisi üyelerimiz buradan el ele çıktılar. İnanıyorum ki bu coşkumuz, bu kararlılığımız 31 Mart’ta da sandıklara yansıyacak. Biz Keşan Belediyesini alacağız. Bütün örgütümüzle, paydaşlarımızla hazırız. Önseçim Keşan’da büyük bir birliktelik sağladı. Benim de bunda İlçe Başkanı olarak payım varsa çok mutlu olacağım. Herkes çok mutlu kaybeden yok. Kazanan da Cumhuriyet Halk Partisi” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK