KEMERİ ÇAYIRDA TAKMAK İSTİYOR

661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivan Oğuzhan Şimşek’ten mahkemece alınan kemer Mustafa Taş’a verildi. Taş, altın kemeri çayırda takmak istediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2023 16:45
https://batiekspres.com/

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olan Oğuzhan Şimşek’in, Türkiye Güreş Federasyonu’nun periyodik olarak çağrılarına cevap vermesi kuralı doğrultusunda, yaylaya gittiği ve telefonunun çekmediği gerekçesiyle uygulayamadığı gerekçesiyle başpehlivanlık unvanı ve altın kemeri alınmıştı.

MAHKEME KARARIYLA

Mahkeme tarafından başpehlivanlık ve altın kemer finalde güreştiği Mustafa Taş’a verilmesi kararlaştırıldı. Mahkeme kararı uyarınca Edirne Belediyesi’nde gerçekleşen törenle altın kemeri Mustafa Taş’a teslim edildi. Teslim törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Mustafa Taş ve Taş’ın yakınları katıldı. Altın kemer teslim töreni öncesi konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, şu an mahkemenin aldığı bir karar olduğunu ve bu karara uymakla yükümlü olduklarını ve bunu gerçekleştirdiklerini söyleyerek “661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde finalde Oğuzhan Şimşek ile Mustafa Taş güreşmişti. Bugün hukukun verdiği kararla Kırkpınar altın kemerini, 661’inci Kırpınar yağlı güreşlerinin başpehlivanı olarak Mustafa Taş’a takacağız. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.

“HERKES AKILLI OLSUN”

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ise böyle bir olayın tecelli etmesini istemediğini belirterek “İsmail Balaban kardeşimizde de böyle bir olay oldu.  Sonra İsmail Balaban başpehlivan oldu. Şimdi Mustafa Taş kardeşimizden de kendi hakkıyla başpehlivan olmasını istiyorum. Herkesin akıllı olması lazım artık. Türkiye çok gelişti, bu tip şeylere girmemek lazım. Pehlivan diyoruz, yiğit diyoruz, yiğitçe güreşeceksin. Madde şu, bu kullanmayacaksın. Kullanmasan da kullanmaya meyilli olmayacaksın” ifadelerini kullandı.

HUKUKUN GEREĞİ MUSTAFA TAŞ BAŞPEHLİVANIDIR

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, “Bizim burada yapmış olduğumuz karar geçen seneki 661. Tarihi Kırkpınar güreşlerinin en başarılı pehlivanını belirleyen bir karar değil. Böyle bir iddiada da değiliz. Biz burada hukukun gereğini uyguluyoruz ama buna herkesin saygı duyma mecburiyeti var. Üzülerek ifade ediyoruz, geçen sene Kırkpınar güreşlerinin finalini galibiyetle bitiren arkadaşımızın hak mahrumiyetinin olduğu o dönem bir şekilde uygulama dışında kalması ve bunun kamuoyunun da bilgisi dışında olması nedeniyle bu noktalara üzülerek geldik. Bu süreç hepimizi yıprattı. Arzu ediyoruz ki bir daha bu olaylar olmasın. Zaten bu yıl Kırkpınar bildiğimiz tarz güreşlerinin son yılını yapacak. Gelecek seneden itibaren tarihi Kırkpınar tam bir olimpiyat formatı içinde karşınıza çıkacak. Çok daha keyifli, çok daha çekişmeli, çok daha güzel olacak. Bundan sonraki dönemde tüm pehlivanlarımıza başarılar diliyorum. Bu olayların yaşanmasında Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonunun en küçük bir dahli yoktur. Yarın bir gün hukukun sonucu değişirse, sevgili başkanla birlikte yine aynen bunu uygulayacağımız konusunda hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bugün hukukun gereği Mustafa Taş başpehlivanıdır” şeklinde konuştu.