Kars’tan Edirne’ye yürüyerek plastik toplayacaklar: PLASTİĞE KARŞI ETKİNLİĞİN TARİHİ DEĞİŞTİ

-USEF tarafından İnsanı Dönüştür Kampanyası’nın 16 Eylül olan tarihi 13 Eylül olarak değiştirildi. Etkinlikte Kars’tan Edirne’nin İpsala ilçesine kadar yürünerek yol kenarlarında bulunan çöpler toplanacak ve İpsala’da çöplerden heykel oluşturulacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2023 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2023 10:38
https://batiekspres.com/

Uluslararası Su Elçileri Federasyonu (USEF) tarafından düzenlenen İnsanın Dönüştür Projesi, 13 Eylül’de gerçekleştirilecek. Çarşamba günü saat 08.00’de Kars’ın tarihi Ani Harabeleri’nden başlayacak etkinlikte Edirne’nin İpsala ilçesine kadar yürünerek plastik çöpler toplanacak. Yürüşün sonunda toplanan atıklardan heykel yapılacak.

Yürüyüşün güzergâhı ise sırasıyla Kars, Erzurum, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bursa, Yalova, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, İpsala olarak açıklandı. Bursa ve Yalova arasında değişiklik yapılabileceğine de değinen yetkililer, Bursa’dan Sakarya veya Yalova’ya geçiş yapılabileceğini belirtti.

“KATILIM OLURSA MEMNUN OLURUZ”

Yürüyüşe katılım olmasa bile devam edeceklerini belirten USEF Genel Başkanı Özgür Aydıncak; “Ana derdimiz, algıda seçicilik yaratmak. Aslında fark etmeden atılan ve yolda giderken de görmediğimiz, çok önemsemediğimiz çöplerin ne kadar büyük bir hacim kapladığını Türkiye üzerindeki basit bir hatta, 11 Eylül’de ne kadar çok olduğunu göstereceğiz. Ana gayemiz budur. Plastiğin hayatımızda ne kadar çok yer aldığını göstereğiz. Plastik olmasın demiyoruz ama her yerde kullanmayalım. Mesela, plastik pipeti kullanmayalım. Yan kaygılarımız da var. Biz yürüyeceğiz, hiç kimse katılmasa bile biz genel başkanımla birlikte yürümekte kararlıyız. Yanımızda bu işe gönül vermiş en kötü 50 kişi olacak, onlarla birlikte yürüyeceğiz. Biz bu algıyı oluşturmak istiyoruz. Bize katılıp bu duyarlılığa sahip insanlar olursa mutlu oluruz” ifadelerini kullandı.

“DOĞRU BİR HAYAT SUNABİLMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Yürüyüşün gelecek nesiller için yapıldığını belirten USEF Genel Başkan Yardımcısı Bilgehan Karaca; “Gelecekte çocuklarımıza doğru bir hayat sunabilmek için bu yola çıkıyoruz. Biz aslında gelecek için yürüyoruz. Plastik terörü ki bize göre terör, kirlilik bize göre bir insanlık suçu ve bunun farkında değiliz. Biraz da olsa farkındalık yaratmanın derdindeyiz” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN