KARS’TAN EDİRNE’YE ATIK YÜRÜYÜŞÜ YARIN BAŞLIYOR

USEF tarafından yürütülen ve Edirne’de son bulacak olan İnsanı Dönüştür Kampanyası yarın sabah saat 08.00’da Kars’ta bulunan Ani Harabelerinin önünden başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2023 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2023 16:31
https://batiekspres.com/

Uluslararası Su Elçileri Federasyonu (USEF) tarafından düzenlenen İnsanı Dönüştür Projesi tek kullanımlık plastik atıklara dikkat çekmek için yarın itibari ile başlıyor. Etkinlik Kars’tan Edirne’nin İpsala ilçesine kadar olan yolu yürüyerek, yol kenarlarında bulunan tek kullanımlık atıkların toplanması ile oluşan yoğun kirliğe dikkat çekmek amacıyla, İpsala’da toplanan plastik atıklar ile bir heykel oluşturulacak.

Uluslararası Su Elçileri Federasyonu (USEF) Başkanı Özgür Aydıncak ve USEF Başkan Vekili Bilgehan Karaca’nın ortak olarak yaptığı açıklamaya göre meteorolojinin durumuna göre hareket edeceklerini belirterek “Tek kullanımlık plastik atıklara dikkat çekmek farkındalık yaratmak için yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Yarın saat 8.00’da Ani Harabelerinin önünden başlayacağız.  Meteorolojinin durumuna göre durmadan ilerleyeceğiz ama şu anda gözüken Cuma ve Cumartesi günü bir yağış olabilir. Ondan sonra bir miktar daha yürüyeceğiz. Büyük bir ihtimalle hava ve güvenlik elverişli olduğu sürece yaklaşık minimum 30-35 kişi, maksimumu bilemiyoruz. Bütün illerin Jandarma ve Emniyet kuvvetleri bizlere oldukça yardımcı oluyorlar. Özellikle Kars il sınırı dışına çıkana kadar Jandarma sürekli bizi eskort vereceğini söyledi. Erzincan ve Erzurum’da aynı şekilde. Sivas’a ulaştıktan sonraki durum ne olur onu bilemiyorum. Kazasız belasız bir yürüyüş diliyor, herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

MERT ERİŞKİN