Karaburun mahalleli ile bir araya geldi

Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Medrese Alibey Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar ile bir araya gelerek Huzur Toplantısı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2023 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2023 17:44

Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Medrese Alibey Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek Huzur Toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya Emniyet Müdürü Karaburun, Medrese Alibey Mahalle Muhtarı Nesrin Günay, Edirne İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü personelleri ve vatandaşlar katıldı. Mahallelinin sorunları ile tek tek ilgilenen Karaburun, bütün şikayetleri görevli memurların not almasını istedi. Vatandaşların başlıca sorunları metruk binalar, motosikletlerden çıkan egzoz sesleri ve geç saatlerde gerçekleştirilen düğünler olduğu belirtildi. Bütün sorunları dinleyen Karaburun, şikayetlerin çok olduğu bölgeleri bizzat kendisinin giderek kontrol edeceğini söyledi.

“GÖNÜL RAHATLIYLA SOKAKLARDA GEZEBİLİRSİNİZ”

Ekiplerin 7/24 çalıştığını belirten Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun “Şu anda gönül rahatlığı ile sokaklarda gezebilirsiniz. Suç işlenebilir. Biz suçu önlemek için her şeyi yapıyoruz ama illaki bir şeyler olur. Son dönemde arkadaşlarımızın gayretiyle bizim aramızda, çarşıda, pazarda, mahallede, karşımızda ve yanımızda olan ama normal şartlarda mahkeme bu insanlar ile ilgili hüküm vermiş arkadaşlar vardı, bunları biz son 3 ayda tek tek topladık. Adliye ile işi olan bin 400 kişiyi biz götürdük adli makamlara teslim ettik. Şu anda mahkemelerle işi olan çok az arkadaş var. Toplumda aranan şahıs bırakmayacağız” dedi.

“TELEFONLA ARAYANLARA SAKIN İNANMAYIN”

Vatandaşları telefonla arayarak para isteyen şahıslara karşı uyaran Karaburun “Biz polisiz, banka hesap numaran ele geçirildi gibi bahanelerle arayan insanlar olabiliyor. Bunlara sakın inanmayın. Polis hiçbir şekilde gelip evden para almaz. Vergi dairesinin bile para alması gerekiyorsa o bile bana bankadan yatır diyor. Devlet para almaz. Sakın kimseye kanmayın” ifadelerine yer verdi.

“KAÇAK GÖÇLE MÜCADELE EDİYORUZ”

Kaçak göç ile ilgili bilgi veren Edirne İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu şöyle konuştu: “Edirne’de düzensiz göç ile mücadele konusunda büyük bir gayret gösteriyoruz. Son 3 aydır kaçak göçle mücadele konusunda şehirde çok güzel bir hava yakaladık. Eğer kaçak göç durumu varsa lütfen bildirin. Biz kaçak göç mücadelesinde 0’a ineceğimize inanıyorum.”

MERT ERİŞKİN