KARAAĞAÇ’TA DERS GİBİ TEMİZLİK

Trakya Üniversitesi Plastik Sanatlar Topluluğu ve Plastiğe Hayır Platformu, Karaağaç Yerleşkesinde ortak düzenledikleri etkinlikle temizlik yaptı. Etkinlikte, öğrencilere plastiğin doğaya zararı ile ilgili bilgi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 18:47
https://batiekspres.com/

Trakya Üniversitesi Plastik Sanatlar Topluluğu ve Plastiğe Hayır Platformu, Karaağaç Yerleşkesinde temizlik etkinliği düzenledi. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kullanılan tarihi tren garının bulunduğu yerleşkede düzenlenen etkinliğe Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlileri Doç. Kerem İşcanoğlu ve Begona Rodriguez Rueda ile öğrenciler katıldı.

Karaağaç Yerleşkesini 3 bölüme ayırarak temizliğe başlayan akademisyenler ve öğrenciler, ilk etkinliklerinde yerleşkenin duvar kenarı bölgesi ile kuzey bölgesinde temizlik gerçekleştirdiler. Doç. Kerem İşcanoğlu ve Öğr. Gör. Begona Rodriguez Rueda, etkinlikte öğrencilere plastiğin doğaya zararlarını anlatırken; doğanın korunması için yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verdiler.

“ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİNDE BÜYÜK ÖNEMİ VAR”

İşcanoğlu, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, plastik kirliliği ve küresel ısınma gibi sorunların tüm insanlığın problemi olduğunu belirterek; “Bu konuda ortak mücadele alanı oluşturmak ve farkındalık yaratmak çok önemlidir. Bu da öğrencilerin bu yaşlarda eğitilmesiyle ileriki kuşaklara aktarılır. İnsanlar sadece emek verdikleri şeylere değer verirler. Çöp atmama eğilimini yaratan şey aslında çöp toplama eğilimidir. Bu bakımdan öğrencilerin eğitiminde bu tarz sosyal projelerin çok büyük önemi var. Bugün dünyada ‘insanım’ demek için biraz daha farklı şeyler yapmak, doğa ve dünya için farklı özveriler göstermek çok hayatidir. Bugün biz de topluluk olarak hem, ‘Dünyanın yanındayız’ diyoruz, hem de, ‘İnsan olmak istiyoruz’ diyoruz. Temiz bir çevrede yaşamak için emek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“SIFIR ATIK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Karaağaç Yerleşkesini temizlemek amacıyla 3 bölüme ayırdıklarını söyleyen İşcanoğlu; “Biz şu anda kuzey bölümünde temizlik yapıyoruz. Öncelikli bölge burasıydı. Daha sonra diğer 2 bölgede temizlik yapacağız. Bu temizliklere de bir yıl boyunca devam edeceğiz. Farkındalık yaratmak için de çeşitli bilgilendirme tabelaları ve grafikler hazırlayarak kampüsü çöpe ve izmarite karşı bilinçlendirmek amacıyla bir çalışma yürütüyoruz. Sıfır atıklı bir kampüs olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“İNSANLAR ÇÖPLERİNİ BURAYA ATMAMAYI ÖĞRENMELİLER”

Rueda ise Karaağaç Yerleşkesinin önceki yıllara göre çok daha temiz olduğunu belirterek; “Buradaki görevlilerimiz çok çalışıyorlar ve çok güzel temizliyorlar. Fakat yerleşkenin etrafında yürüyüş yapan insanlar, çöplerini duvarın arkasına atıyorlar. Buradaki kafelerde zaman geçiren bazı insanlar bile çöplerini yerleşkenin içine atıyorlar. Buradaki görevlilerimiz her gün temizlik yapıyorlar. Fakat insanlar sürekli çöp atıyorlar. Bunu temizlemek aslında ne üniversitemizin görevi, ne de yerel yönetimlerin görevi. Bu tamamen bilinçsizlik. Plastik, hem doğa, hem de geleceğimiz için kötüdür. Görevlilerimiz de burasını her gün nasıl temizlesin? İnsanlar çöplerini buraya atmamayı öğrenmeliler” sözlerine yer verdi. Rueda, etkinliğin sonunda öğrencilere, plastik kullanımını azaltmaları amacıyla bez çanta hediye etti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ