KARAAĞAÇ BİBERİ’NİN ŞAMPİYONU

-Edirne 11’inci Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali’nde Karaağaç Biberi yeme yarışmasında birinci Yılmaz İrmisit oldu. İrmisit, 13 tabakta toplam 130 adet Karaağaç Biberi’ni yiyerek ödülü kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2023 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2023 18:04
https://batiekspres.com/

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali kapsamında Saraçlar Caddesi’nde kurulan sahnede Karaağaç Biberi yeme yarışması düzenlendi. Edirne Tava Ciğeri’nin yanında ikram edilen Karaağaç Biberi için düzenlenen yarışmaya toplam 6 kişi katıldı.

Yarışmanın sonucunda 13 tabakta toplam 130 adet Karaağaç biberi yiyen Karaağaç Mahallesi’nden Yılmaz İrmisit birinci oldu. Yarışmanın 2022 yılı birincisi olan Emrah Mucurtay ise 12 tabak Karaağaç Biberi yiyerek bu yılı ikincilikle tamamladı.

5 LİTRE YAĞ VE 5 PORSİYON CİĞER KAZANDI

Yarışmanın sonunda Edirne Valisi Yunus Sezer ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, birinci olan Yılmaz İrmisit’e ödülünü takdim etti. Sezer ve Gürkan, İrmisit’i tebrik ederken; ödül olarak 5 litre ayçiçek yağı ve 5 porsiyon tava ciğer ödülünü de takdim ettiler.

“BU ACIYA ALIŞKINIZ”

Yarışmanın sonunda İrmisit, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Karaağaç Mahallesi’nde çocukluğundan beri sık sık Karaağaç Biberi yediğini söylerken; “Biz, Karaağaç’ta Yılmaz Ule’nin yetiştirdiği biberlerle büyüdük. Bu acıya alışkınız. Her zaman da yarışmaya katılmak isteriz” dedi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ