“Kar yağışı, buğday üretimine katkı sağlayacaktır”

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, kar yağışının özellikle bölgedeki buğday üretimine katkı sağlayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2024 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2024 15:24

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, yağan kar yağışının tarım ve buğday üretimi üzerinde etkileri ile ilgili açıklama yaptı.

Kar yağışının tarım için önemine dikkat çeken Aladağ, özellikle buğday üretimine olumlu katkı sağlayacağını belirtti. Aladağ, kar yağışının olumlu etkilerini açıklarken; çiftçilerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Kar yağışının tarım ve ekonomi üzerindeki etkisine dikkat çeken Aladağ; “Bildiğiniz gibi kar, sadece kışın güzelliğiyle değil, aynı zamanda tarım ve ekonomi üzerinde de önemli etkilere sahip bir doğa olayıdır. Nihayet yağan kar yağışı, özellikle buğday üretimine olumlu katkılar sağlayacaktır. Kar, toprağı nemlendirerek tarım alanlarımızın su ihtiyacını karşılamakta ve bu da bitki yetişimi için oldukça önemlidir. Buğday, ülkemizde temel bir tarım ürünüdür ve yağan kar, buğday tarlalarının verimliliğine olumlu bir etki yapacaktır. Toprak altında donmuş olan su, eriyerek toprağı sulayacak ve bu da buğdayın daha sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olacaktır. Ayrıca, karın tarım ürünlerinin zararlı organizmalardan korunmasına da katkı sağladığını belirtmek isterim. Kar, buğday tarlalarını örtü olarak kullanarak don olaylarını minimize eder, böylece bitkilerimiz daha dayanıklı hale gelir. Saadet Partisi olarak, tarımın her zaman önemli olduğuna inanıyor ve çiftçilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

ERGİN SÖZER