“Kapalı Pazar Alanı Değil, Yaşayan Bir Mekan Olmasını İstiyoruz”

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Pazar günü kurulan emek pazarını ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Akın, “Biz sadece buraya bir kapalı pazar alanı olarak değil, aynı zamanda yaşayan bir mekân olmasını da istiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2024 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2024 13:15

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, dün açılışı gerçekleştirilen 1. Murat Mahallesi Semt Pazarı’nda her Pazar günü kurulan emek pazarını ziyaret etti.

Ziyaret sırasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Akın, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Akın, pazar alanının vatandaşlar ve esnaf tarafından beğenildiğini söyledi.

“ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Akın, “Cumartesi Pazarı’nın dün açılışını yaptık. Esnafımızla bir aradaydık. Hem esnafımızdan, hem Edirneli hemşehrilerimizden çok olumlu geri bildirimler alıyoruz. Kapalı pazar yerimiz uzun bir zamandan beri bekleniyordu. Biraz zahmetli süreçler de geçirdik ama seçildiğimiz ilk andan itibaren de birinci hedef, burayı hızlı, düzgün bir şekilde tamamlamaktı. Çok şükür verdiğimiz sözü tuttuk. Bugün de Emek Pazarı'ndayız. Burada da esnafımızla, kadınlarımızla bir araya geldik. Onlar da ürettiklerini böyle hijyenik, temiz, güzel bir alanda sergiledikleri için çok memnunlar. Yine Pazar günü buraya gelen komşularımız, hemşehrilerimiz burada olmaktan, burada alışveriş yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Hem biz bugün burayı ziyaret ettik. Diğer taraftan da görmek istediğimiz, acaba eksiğimiz var mı? Neleri tamamlayabiliriz? Ufak tefek yapılması gereken değişiklikler olduğunu görüyoruz. Onları da zamanla telafi edeceğiz. Biz burasının sadece bir kapalı pazar alanı olarak değil, aynı zamanda yaşayan bir mekân olmasını da istiyoruz. Onunla ilgili de birtakım projelerimiz var. ‘Burayı sadece haftanın 3 günüyle sınırlı değil, haftanın geri kalan günlerinde de halkımızın hizmetine nasıl sunabiliriz?’ diye düşünüyoruz. O anlamda çalışmalarımıza devam ettireceğiz” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN