KANSER HASTASI KADIN YAŞADIKLARINI ANLATTI

Edirne’de meme kanserine yakalanan Ayşe Meltem Atak, kansere yakalandığında ki zor günleri anlattı. Atak, “Ben hastalığa çok fazla inanmadım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 17:05
https://batiekspres.com/

Edirne’de uzun yıllardır kanser tedavisi gören Ayşe Meltem Atak, Meme Kanseri Farkındalık Ayında yaşadığı tedavi sürecini anlattı. Atak, ilk başlarda kanser olmadığını düşünerek tedavisini ihmal ettiğini daha sonrasında ise 2 ameliyat geçirdiğini söyledi.

“İLACIMA BU YIL VEDA ETTİM”

Bağışıklık sisteminin düzelerek ilacına veda ettiğini belirten Atak: “Yattığıma göğsümde bir beze vardı ama ben bunu diğer memede de vardır diye geciktirdim. Aslında ben ilk kontrole gittiğimde bir yıl oldu dediğimde bile o 2-3 yıllık bir vakaymış. Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) gittim. Buradan sonra doktorum hasta yakını var mı dediğinde, benim eşim felçliydi. O zamanlarda ben tek başımaydım. Daha sonra mamografiler ve KETEM ’deki tahlillerden sonrasında 2 ameliyat oldum. Ondan sonraki evrelerde sonuçlarım tekrardan bir boyamadan geçti. İlk olarak memedeki kitle alınarak temizlendi. Bir ay sonrasında da kol altı tarandı. O günlerde 8-9 lenf alınırken benden 17 tane lenf alındı. Allah’a şükür o günden beri düzenli olarak kontrollerim sonucunda hiçbir şey ters gitmedi. Kemoterapi ve radyoterapi aldım. Sonrasında yapılan kontrollerde bağışıklığım güzel olduğu söylendi ve aldığım bir ilacım vardı, ona da bu yıl veda ettim” dedi.

“EVLATLARIMLA GEÇİRECEĞİM ANILARIM VAR”

Başaracağına kalbinden inandığını belirten Atak “Ben çok fazla inanmadım. Hastalık olabilir herkese gelebilir dedim. Sabah kalktığınızda bir trafik kazası sonucu da ölebilirsiniz. Allah’ın bize bir lütfu. Önceden sana sinyali veriyor. Bunun karşısında belki bizi sınıyor olabilir. Ben ameliyat olduktan sonra yük kaldırmamam gerekiyordu ama eve geldiğimde çoluğum çocuğum hepsi çalışıyor. Çok yardımcı oldular ama ben 70-80 kiloluk eşimi kaldırarak ona da yardımcı oldum. Ne bir şişme ne de kol altında bir ağrı hiçbir şey olmadı. Mühim olan kalbinden inanmak. Kendim hanım hanımcık değildim. Hiçbir şeyden de kaçınmadım. Elimizden geldiğince dikkat ettim. Hayatı seviyorum ve arkamda evlatlarım var, onlarla geçireceğim bir sürü zamanım var” ifadelerine yer verdi.

“KENDİNİZE ZAMAN AYIRIN”

Herkesin kanser taramalarının yaptırması gerektiğine değinen Atak şöyle konuştu: “Baştan kendime konduramadım. Edirne bu yönden çok şanslı. Sadece bir adım, artık her yerde KETEM var. Diğer hastalıklara tanı koyan yerler var. Parka giderken bile bir 10 dakikanızı ayırarak problemlerinizin ne olduğunu öğrenebilirsiniz.”

MERT ERİŞKİN