Kanser Danışma Komisyon Toplantısı

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hülya Becerir, "Kanser ülkemizde ve dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer almaktadır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2023 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2023 15:19

Kanser Danışma Komisyon Toplantısı Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hacı Bayram Zengin başkanlığında, Dr. İlknur Mercanoğlu Eğitim Salonu’nda gerçekleşti.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hülya Becerir yapmış olduğu sunumda, "Ulusal Kanser Kontrol Programı" çerçevesinde Tekirdağ’da yapılan kanser bildirimleri, farkındalık çalışmaları ve kanser tarama verileri hakkında bilgiler sundu.

Dr. Hülya Becerir konuşmasında, "Kanser ülkemizde ve dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer almaktadır. Küresel olarak yaklaşık her 6 ölümden biri, ülkemizde de her 5 ölümden biri, ilimizde ise yaklaşık her 4 ölümden biri kanser nedeniyle gerçekleşmiştir. İlimizde Kanser ile Mücadelemiz, Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması, Toplum bilincinin geliştirilmesi, Kanser taramalarını yaparak Erken Teşhis ve tedavi ile kansere bağlı ölümlerin ve morbiditenin azaltılmasını sağlamaya yönelik devam etmektedir. Tarama çalışmaları kapsamında İl merkezimizde ve ilçelerimizde kanser taraması yapılmakta, 30-65 yaş aralığında kadınlara rahim ağzı kanseri için 5 yılda bir HPV testi, 40-69 yaş aralığındaki kadınlara meme kanseri için 2 yılda bir mamografi, 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkeklere kolon kanseri taraması için GGK (Gaitada Gizli Kan) testleri ücretsiz yapılmaktadır” dedi.

HABER MERKEZİ