Kanar, Edirne'ye Dönerek Kendi İşini Kurdu

Cilt Bakım Uzmanı olan Dilek Kanar, yıllar sonra doğduğu topraklara, Edirne’ye dönerek kendi işini kurdu. Kalbinin hep Edirne’de olduğunu belirten Kanar “Edirneli kadınların da İstanbul’daki gibi imkanlara sahip olmasını istedim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 11:21

Uzun yıllar boyunca İstanbul'da çeşitli hastanelerde cilt uzmanı olarak hizmet veren Uzman Dilek Kanar, doğduğu topraklara, Edirne'ye geri dönerek kendi iş yerini açtı. Cilt bakım ve dermatoloji alanında geniş bir deneyime sahip olan Kanar, Edirne'de kadınların İstanbul'daki gibi modern ve ileri düzey cilt bakım hizmetlerinden yararlanabilmesini istediğini söyledi. Kanar'ın Edirne'de açtığı bu yeni merkez cilt bakımı, akne tedavisi ve daha birçok dermatolojik hizmet sunarak şehrin sağlık ve güzellik alanında önemli bir eksikliği gideriyor.

Kanar, yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneşin zararlı etkilerine karşı cilt korumasının önemine de dikkat çekerek, doğru cilt bakımı ve güneş koruyucu ürünlerin kullanımının cilt sağlığı için kritik olduğunu vurguladı.

Cildin cinsiyetinin olmadığını ve herkesin güneş koruyucu kullanması gerektiğini belirten Kanar, özellikle çok soğuk ve çok sıcak havalarda uzun süre dışarıda vakit geçirilecekse, güneş kreminin bir organ gibi çantada bulundurulması gerektiğini söyledi.

“EDİRNE’YE GERİ DÖNEREK KENDİ İŞİMİ KURDUM”

Kanar, Edirne’de cilt bakımı alanında eksikliği gidermek adına kendi işyerini açtığını belirterek şöyle konuştu; “Edirne’de bu güzel topraklarda doğdum ve büyüdüm. Uzun yıllar boyunca İstanbul’da çeşitli hastanelerde cilt uzmanlığı, medikal estetik ve dermatoloji alanlarında tıp asistanlığı, yöneticilik, satış ve koordinasyon gibi görevlerde bulunarak tecrübe kazandım. Ama kalbim hep Edirne’deydi. Doğuştan gelen bir tutkuyla, bu şehre katkıda bulunmak ve Edirneli kadınların da İstanbul’daki gibi modern ve ileri düzey cilt bakım hizmetleri imkanlarına sahip olmasını istedim. Bu yüzden, aşık olduğum Edirne’ye geri dönerek kendi işimi kurdum.”

“CİLDİN CİNSİYETİ YOK”

Güneş koruyucunun önemine dikkat çeken Kanar; “Güneş kremi cilt için en önemli adımlardan biri. Cildin cinsiyeti yok. Güneş koruyucumuzu çok soğuk ve çok sıcak havalarda eğer uzun süre dışarıda vakit geçireceksek bir organımız gibi çantamızda bulundurmamız gerekiyor. İki saatte bir yenilememiz gerekiyor. Güneş kreminin önemini kavramamız gerekiyor. Sadece yaz aylarında değil kış aylarında da mutlaka kullanılmalı çünkü sıcak hava nasıl ki cildi yakıyorsa soğuk hava da cildi yakar ve zarar verir. Güneş kremi kullanmazsak cildimiz de çok ciddi lekelenmeler meydana gelir ve erken yaşlanır” diye konuştu.

DOĞRU ÜRÜN KULLANIMI ÇOK ÖNEMLİ”

Cilt bakımında doğru ürün kullanımının önemine dikkat çeken Kanar; “Vücudumuz için cildimize uygun, renksiz ve fazla kokusu olmayan, medikal kozmetik olmayan nemlendirici ürünler kullanılmalı. Doğru ürün kullanımı çok önemli. Doğru bildiğimiz o kadar çok yanlış var ki. Mutlaka bir uzman eşliğinde doğru ürünlerle ve doğru kullanım şekli ile hareket edilmeli” dedi.

HİLAL PEKER