“Kalıcı yaz saati uygulaması kaldırmalıdır”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, son günlerde gündemi meşgul eden kalıcı yaz saati uygulamasına ilişkin açıklama yaparak, bu düzenlemenin yanlış olduğunu ve acilen kaldırılması gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2023 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2023 14:29

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, özellikle çocuklar ve çalışanların günlük yaşamlarını olumsuz etkileyen bu uygulamanın, sadece elektrik dağıtım şirketlerine fayda sağladığını ifade etti.

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Aktaş, “Elektrik tasarrufu amacıyla getirilen kalıcı yaz saati uygulaması, özellikle kış aylarında günün erken saatlerinde kararan hava koşullarıyla birleşince, çocukların ve çalışanların güvenlik riskini arttırıyor.

Bu uygulama özellikle küçük öğrenciler için tehlikeli bir durum oluşturuyor. Çocukların okula gitmek veya dönmek için karanlık saatlerde dışarıda olmaları, potansiyel güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor.

Ayrıca kalıcı yaz saati uygulaması sadece elektrik dağıtım şirketlerine avantaj sağlıyor. Genel olarak vatandaşlar bu uygulamadan kaynaklanan zorlukları çekiyor. Sözde elektrik tasarrufu amacı güden bu uygulama, pratikte çocukların ve çalışanların günlük yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Hükümet acilen halkın bu konudaki taleplerine kulak verilmeli ve kalıcı yaz saati uygulamasını kaldırmalıdır” dedi.

ERGİN SÖZER