Kalburabastı, Kitap ve Ciğerci Menülerine Giriyor

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Türk Mutfağı Haftası kapsamında katıldığı etkinlikte, Kalburabastının Saray Mutfağı Kitabına ekleneceğini açıklayarak “Biz Kalburabastıyı Edirne’deki tava ciğer restoranlarının menüsüne de koymak istiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2024 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2024 14:06

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Etkinlikte konuşan Soytürk, Edirne'nin gastronomi kültürünü zenginleştirmeye yönelik çalışmaları anlattı. Bu çerçevede Kalburabastı tatlısının, tarihi ve kültürel değeri nedeniyle Saray Mutfağı Kitabına dahil edileceğini belirtti.

Soytürk, “Biz Kalburabastıyı Edirne’deki tava ciğer restoranlarının menüsüne de koymak istiyoruz” diyerek, bu lezzetin daha geniş kitlelere ulaşmasını hedeflediklerini ifade etti. Edirne'nin meşhur tava ciğeriyle tanınan restoranlarına Kalburabastının eklenmesi, kente gelen turistlere farklı bir gastronomi deneyimi sunacak.

Etkinlikte Kalburabastıyı yapan Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Zeynep Nur Kızılkan, tanıtımının daha çok yapılması gerektiğini söyleyerek Saray Mutfağı Kitabına ekleneceğini kendisini mutlu ettiğini söyledi.

“BÖYLE GÜZEL TATLARIMIZI DAHA FAZLA TANITALIM”

Etkinlikte konuşan Soytürk; “Kalburabastıyı Saray Mutfağı Kitabına koymak istiyoruz. Haziranda çekimlere başlayacağız. Eğer Zeynep burada olursa o da stüdyoya gelsin. Biz Kalburabastıyı Edirne’deki tava ciğer restoranlarının menüsüne de koymak istiyoruz. Havsa’daki kadınları da çağıracağız, aradık ve iletişim kurduk. Havsa Kadın Kooperatifi ve Zeynep burada olursa stüdyoya bekliyoruz. Kadınlarımızın da hayallerini, desteklerimizle büyütelim. Böyle güzel tatlarımızı daha fazla tanıtalım” dedi.

“TANITIMININ DAHA ÇOK YAPILMASI GEREKİYOR”

Kızılkan, Kalburabastının daha çok tanıtılması gerektiğini belirterek; “Benim babam fırıncı o yüzden ben de hamur işi ile uğraşmayı ve tatlı yapmayı çok seviyorum. Türk Mutfağı Haftası olduğu için yiyecek hazırladık. Ben kendime güvendiğim için Kalburabastı yapmayı seçtim. Çok bilinmeyen bir tatlı o yüzden bilinmesi için tanıtımının daha çok yapılması gerekiyor. Saray Mutfağı Kitabına konulması ve tava ciğer restoranlarının menüsüne koyulması tabi ki beni mutlu etti” diye konuştu.

HİLAL PEKER