Kafaları karıştıran paylaşım

Havsa CHP’de önceki gün yapılan ön seçimi 4 oy farkla kaybeden Yıldırım Sain’in sosyal medya paylaşımı ilçede kafaları karıştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 14:00

Cumhuriyet Halk Partisi, Edirne’nin Havsa ilçesinde 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde göstereceği belediye başkan adayı ile il genel meclisi adaylarını belirlemek için önceki gün ön seçime gitti. Yapılan ön seçimde Hüseyin Özden, Yıldırım Sain ve Özcan Arslan yarıştı.

Ön seçim sonucunda yapılan oy sayımına göre; Hüseyin Özden 150 oy, Yıldırım Sain 146 oy, Özcan Arslan ise 14 oy aldı.

MÜLAKAT VE ANKET VURGUSU

 CHP Havsa İlçe Örgütünce gerçekleştirilen ön seçimde CHP Havsa Belediye Başkan Adayı Hüseyin Özden olurken seçimleri 4 oy farkla kaybeden Yıldırım Sain’in bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım kafaları karıştırdı.

Sain paylaşımında, “Saygıdeğer üyelerimiz 20.01.2024 tarihinde yaptığımız ön seçimde göstermiş olduğunuz ilgi ve alakanıza ayrıca vermiş olduğunuz desteğinize de çok teşekkür ederim. Tabi ki daha önce genel merkezden görevli olarak gelen heyetin yaptığı mülakat görüşmelerinin, yine yapılan kamuoyu anketlerinin ve ön seçim sonuçlarının CHP Parti Meclisi tarafından incelenerek ilçemiz için en doğru kararı vereceğine inancım tamdır. Bugünün kazananı ya da kaybedeni yoktur. Havsa’mız için hayırlı olanın gerçekleşmesini diler hepinize tekrardan saygılarımı ve sevgilerimi sunarım” dedi.

Havsa’da gözler Perşembe günü yapılacak parti meclisine çevrildi. Şimdi ilçede herkes “CHP Havsa Belediye Başkan Adayı ön seçimden galip çıkan Hüseyin Özden mi olacak, yoksa parti meclisi farklı bir isim mi atayacak?” sorusunun cevabını merak ediyor.

FARKLI İSİM OLABİLİR Mİ?

Batı Ekspres partiye yakın kaynaklarla bu konuyu konuştu. Hakim denetimi yerine örgüt denetiminde yapılan ön seçimlerde sonuçların yürürlüğe girmesi için CHP Parti Meclisi tarafından onaylanabiliyor. Parti, örgütün denetiminde yapılan ön seçim sonuçları onaylamayı tercih ediyor. Ancak Parti Meclisi’nin çıkan sonuçlardan farklı bir ismin aday gösterilmesi konusunda yetkisi bulunuyor.

MURAT SAVAŞ