Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Medrese Alibey Mahallesi'nde farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Medrese Alibey Muhtarı Nesrin Günay, mahalleli kadınların sağlıkları konusunda farkındalık yaratmasına adına etkinliğin çok önemli olduğunu belirtti.
“ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR”Edirne Belediye Meclis Üyesi Nurcan Pektaş, bu etkinliğin erken teşhisin önemi konusunda farkındalık yaratacağını belirtirken “Muhtarlar ile yatığımız çalışmalarda kadınlarımıza, sağlıkla ilgili okuma yazarlık başlatmak istedik. Her türlü sağlık konusunda yanlarında olacağız. Erken teşhis hayat kurtarır sloganı ile seminerler vermek istiyoruz. KETEM’de her türlü ücretsiz sağlık taramasından geçecek vatandaşlarımız. Bu projeye buradan başladık” dedi.
Kadın sağlığı projelerinin ardından Edirne’nin tüm mahallelerinde okuma yazma etkinlikleri düzenleyeceklerinin müjdesini veren Pektaş, “Bu çalışmaların ardından bütün mahallelerde okuma yazma seferberliği başlatmak istiyorum. Bu da benim bir müjdem olsun. Her hafta bir arkadaşımızın evinde toplanıp okuma yazma bilmeyen arkadaşlarımıza okuma yazma öğretmek istiyoruz. Bununla ilgili de öğretmen olmak isteyen arkadaşlarımız var” şeklinde konuştu.
MEHMET EFECAN HIDIROĞLU