KAÇAK SONDAJA 104 BİN TL CEZA!

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, beldede izinsiz sondaj çalışması yaparak kaynak ve içme suyunun kirlenmesine neden olanlara 104 bin TL para cezası kesildiğini açıkladı. Türker, beldenin suyunda bugün tahlil çalışması yapıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2023 17:39
https://batiekspres.com/

Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesinde bir kişinin evinin bahçesinde izinsiz sondaj çalışması yaptırması üzerine kaynak suları ile meşhur beldede sular çamurlu akmaya başladı. Kaynak sularının kirlenmesi üzerine Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, olayla ilgili harekete geçti.

Türker, beldede kaynak ve içme suyu kuyusunun kirlenmesi üzerine vatandaşlara çağrı yaparak, çeşme ve kaynak sularının kullanılmamasını istedi. Beldede yaşayan bir şahsın izinsiz sondaj çalışması yaptırdığını belirleyen Türker, konuyu Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Pınarhisar Kaymakamlığı ve Kırklareli Valiliği’ne bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, izinsiz sondaj çalışmasını durdurarak 104 bin TL para cezası kesti. Türker, konuyla ilgili hukuki süreç başlatılacağını da açıkladı.

İzinsiz sondaj çalışmasının durdurulmasının ardından Kaynarca’daki kaynak ve içme suyu kuyularının görüntüsü eski haline dönerken; Türker, bugün İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden ekiplerin suda analiz yaptığını açıkladı. Türker, tahlil sonuçlarını Kaynarca halkı ile paylaşacaklarını söyledi.

“104 BİN TL CEZA KESİLDİ”

Batı Ekspres’e konuyla ilgili konuşan Türker; “Bunu yapan şahıs, evinin bahçesine izinsiz bir şekilde sondaj yaptırmış. Biz de hem jandarmaya, hem kaymakamlığımıza, hem de valiliğimize bildirdik. Devlet Su İşleri’ne resmi yazılarımızı yazdık. Jandarma zaten o gün sondajı durdurup 104 bin TL ceza kesti ama izinsiz kazı çalışması maalesef kaynak sularına zarar verdi. Sular çamurlu aktı. Bugün sularımız düzeldi ve eski haline geldi” ifadelerini kullandı.

“TAHLİL SONUÇLARINA GÖRE BİLGİ VERECEĞİZ”

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerinin Kaynarca’ya gelerek kaynak ve içme suyunda çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Türker; “Biz, kanun ne derse onu yapıyoruz. Şimdi sularımızı analiz yaptırıyoruz. Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden bugün ekipler geldi. Burada analiz yaptılar. Tahlil sonuçlarına göre vatandaşlarımıza bilgi vereceğiz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ