Jandarma’nın 185’inci Yılına Görkemli Tören

Edirne’de Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 185’inci yıl dönümü nedeniyle askeri tören düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 22:42

Edirne’de Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 185’inci yıl dönümü nedeniyle Edirne İl Jandarma Komutanlığı’nın bahçesinde askeri tören düzenlendi. Törene Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hacı Ali Büber, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, kurum müdürleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, şehit aileleri, Edirne İl Jandarma Komutanlığı personeli ve ailesi katıldı.

Program ilk olarak Edirne Valisi Yunus Sezer’in askeri personeli selamlaması, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program Jandarma Komutanlığı’nın tarihçesinin okunması ve konuşmalarla devam etti.

“JANDARMAMIZ TOPRAKLARIMIZIN HER NOKTASINDAN GÜCÜ VE TAMİNATI OLMUŞTUR”

Programda konuşan Edirne İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hacı Ali Büber, “Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücüyle kutsal vatan topraklarımızın her noktasında Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatı olmuştur. Kahramanca, canını pahasına her türlü zor koşullarda, en zor arazilerde terörle mücadele harekâtı icra eden Jandarma, emniyet teşkilatımız ile diğer kurum ve kuruluşlarla tam bir koordine içinde bağrından çıktığı milletinden aldığı destekle fedakârca görev yapmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığı'nın tüm personeli görevlerini icra ederken yürürlükteki kanun ve nizamları kendisine rehber almakta. Her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içerisinde aramaktadır. Bu anlamlı günde Jandarma Teşkilatı'nın ulaştığı bugünkü onurlu seviyede emek, gayret ve alın teri bulunan saygıdeğer komutanlarımıza, değerli mensuplarımıza teşekkürü bir borç bildiğimizi ifade etmek isterim” dedi.

“NE GÖREV VERİRSEK VERELİM ŞİKAYET ETMEDEN ÜSTESİNDEN GELİYORLAR”

Jandarma personelinin bütün verilen görevleri eksiksiz yerine getirdiğine değinen Edirne Valisi Yunus Sezer, “Jandarma, sadece mazisiyle övünen bir kurum değil, aynı zamanda da gelecek için ciddi yatırımlar yapan ve altyapısını hazırlayan, teknolojik alt yapısını en üst seviyeye çıkartan ve kurumsallığını her gün biraz daha değer katarak devam eden güzel şekilde memleketin her yerinde görev yapan bir kurumumuzdur. Millet olarak bununla övünmeliyiz. Ben Jandarmamızın ailelerine teşekkür ediyorum. Bugün jandarmamız köylerde bulunan karakollarda görev yapıyor. Belki ailesini aylarca görmeyen çocuklarımız var. Ama ne görev verirsek verelim hiçbir şikâyet etmeden verilen görevin üstesinden geliyorlar. Bugün göçmenlerle ilgili gidin bakın Lalapaşa'nın ormanlarında arkadaşlarımız çadırlarda verilen görevi yerine getiriyorlar. Bayram oluyor deniz kenarında arkadaşlarımıza mobil karakollar kuralım. Orada asayişi sağlayalım diyoruz. Gereği neyse onu yerine getiriyorlar. Bu bizim her açıdan övünmemiz gereken bir kurum. Huzurlarınızda hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tekrar jandarmamızın bu 185’inci kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum. Jandarmamızın bütün fertlerine sağlıklı, huzurlu, başarılı görevler diliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık, huzur diliyorum. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Türkiye birincisi olan Lalapaşa Cumhuriyet Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencisi Zeynep Özen ve Danışman Öğretmeni Umut Çolak’a ve ardından Edirne İl Birincisi olan Edirne Emel Özgür Subaşıay Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 12/B sınıfı öğrencisi ve şehit Ahmet Bingöl’ün yeğeni Defne Bingöl’e Edirne Valisi Yunus Sezer tarafından ödül verildi.

Daha sonra başarılı çalışma gösteren askeri personellere ödül takdimi yapıldı. Ödül takdiminden sonra düzenlenen şiir yarışmasında Türkiye birincisi ve Edirne birincisi olan şiirler okundu.

TAKA VE YAMA TÖRENE DAMGA VURDU

Edirne İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan bomba arama köpeği Taka ve uyuşturucu madde arama köpeği Yama gösteri gerçekleştirdi. Eğitmeniyle birlikte saklanan maddeleri bulan köpekler izleyicilerden tam not aldı.

Program Edirne İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan silah ve malzemelerin tanıtıldığı standın gezilmesiyle sona erdi.

MERT ERİŞKİN