İYİ Parti adayını Çarşamba günü açıklıyor

İYİ Parti, Edirne Belediye Başkan Adayı’nı belirlemede sona geldi. Milletvekilinin de katılacağı yarınki İl Yönetim Kurulu toplantısı sonrası belirlenecek olan aday, Çarşamba günü grup toplantısında Genel Başkan Meral Akşener tarafından açıklanacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 16:55

Yerel seçimler yaklaştıkça partilerin adayları da netleşmeye başlıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) dün yapılan önseçimde Edirne Belediye Başkan Adayının belli olması sonrası İYİ Parti adayı da yarın yapılacak İl Yönetim Kurulu toplantısı sonrası belli olacak ve Çarşamba günü Genel Başkan Meral Akşener tarafından gurup toplantısında açıklanacak. İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın’ın da katılacağı İl Yönetim Kurulu toplantısında çıkacak kararın Genel Merkeze tavsiye niteliğinde olacağını, nihai kararın Genel Merkez tarafından verileceğini söyleyen İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin; “Bugüne kadar aday açıklamadık çünkü CHP’nin adayını bekleme kararı almıştık. CHP’nin adayı belirlendi fakat vekilimiz de yurtdışındaydı. O yüzden bu güne kadar bir karar almadık. Vekilimizin de olacağı bir yönetim kurulunda adayımızı belirleyip, bir adayın etrafında toplanıp, birlik beraberlik içerisinde devam edeceğiz. Hem vekilimizin yurtdışında olması hem de CHP’nin adayını bekledik” dedi.

“NİHAİ KARARI ANKARA VERECEK”

Belediye Başkan Adayını belirleme süreci hakkında bilgi veren İl Başkanı Engin, buradan çıkacak kararın tavsiye niteliğinde olacağını, nihai kararı İYİ Parti Genel merkezinin vereceğini söyledi. Engin; “Bizde sistem şu şekilde ilerliyor; Biz burada yönetim olarak bir karar alıyoruz, önerimizi sıralıyoruz ve ona göre Ankara’ya gönderiyoruz. En nihai kararı göre Ankara bize bildiriyor. Ama tabi ki bizim burada yapacağımız sıralamayı göz önünde bulundurur. Bunlara istinaden de, onların vermiş olduğu kararın, belirlediği kişinin etrafında toplanıp devam edeceğiz. Şu anda 2 aday adayımız var ama vekilimizle de bir görüşelim ona göre de en doğru olduğunu düşündüğümüz en doğru adayla devam edeceğiz. Biz Çarşamba gününe kadar bu işi sonuçlandırmak istiyoruz. Çünkü artık son 45 güne girdik. Bundan sonra da altyapımız hazır. Hemen sahada çalışmalara başlayacağız” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK