“İtalya ve Almanya’yı Geride Bırakarak Yarışları Edirne’ye Aldık”

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Türkiye’de ilk kez düzenlenen U23 Avrupa Kürek Şampiyonası ile ilgili açıklama yaptı. Ertürk, adaylık sürecinde İtalya ve Almanya’yı geride bırakarak yarışların Edirne’ye alındığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 11:02

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Edirne’de Meriç nehri kürek parkurunda yapılan ve Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı U23 Avrupa Kürek Şampiyonası ile ilgili açıklama yaptı.

Yarışların Edirne’de yapılmasının uzun ve zorlu bir süreç olduğunu, oylama sonucunda İtalya ve Almanya’yı geride bırakarak yarışları Edirne’ye aldıklarını söyleyen Ertürk; “Bu uzun süreçte adaylığımız parkurun yapımıyla başladı. 27 ülkenin oyu ile İtalya ve Almanya’yı geride bırakarak yarışın burada olması için oylamayı kazandık. Çok zorlu bir süreçti. Bugün yarışlarımızın ilk günü. Dün 18.30'da Sayın Valimizin katılımıyla açılış törenimizi yaptık. Resmi olarak Avrupa Şampiyonası için bayrak çekildi ve Türkiye’de başlamış oldu. Bayrağımızı seneye nerede yapılacaksa oraya teslim edeceğiz. Devir teslim törenimiz olacak. Bugün eleme ve sıralama yarışları var. Final yarışlarımız yarın olacak. Her yarıştan sonra madalya verilerek bir madalya töreni, bir yarış olarak program ilerliyor. Yarın yine sabah 09.00'da başlayıp 28 ülkenin muhteşem mücadelesini izleyeceğiz” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK