İşte Sedefçi’nin açıkladığı projeleri

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Hamdi Sedefçi projelerini sıralamaya başladı. Sedefçi, seçildiği takdirde 12-30 yaş aralığındaki tüm gençlerin internet ücretini belediyenin karşılayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2024 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2024 17:36

İYİ Parti’den Edirne Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan ve saha çalışmalarına başlayan Hamdi Sedefçi, çalışmalarının yanı sıra projeleriyle de ilgi uyandırmaya devam ediyor.

Sedefçi, projelerinden ilkini gençlere internet olarak açıkladı. Sedefçi, yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı seçilmesi halinde ilk 1 ay içerisinde 12-30 yaş arasında gençlerin internet ücretinin belediye tarafından karşılanacağını söylerken; “Gençlerin ufkunun genişlemesi için, yarınlarımız olan gençlerin ailelerine yük olmadan araştırmalar yapabilmesi için internet ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bu gençler için yapacaklarımızın başlangıcı. Gençler için birçok projelerimiz olacak” dedi.

“EDİRNELİLER MUSLUKTAN SU İÇEBİLECEK”

Edirne’de Süloğlu ve Kayalıköy barajlarından gelen içme suyu hatları olduğunu, bunlardan Süloğlu barajından gelen suyun kireçli ve sert, Kayalıköy barajından gelen suyun ise kireç ve sertliğinin az olduğunu belirten Sedefçi; “Bu iki barajdan da gelen su, klorla dezenfekte ediliyor. Dolayısıyla içerken rahatsız edici bir koku oluşuyor. Eğer sertliği az ve az kireçli olan Kayalıköy’den gelen suyun dezenfekte edilmesinde klor yerine ozon gazı kullanılırsa bu koku oluşmuyor. İçimi güzel olacak. Bu da Edirneli vatandaşlarımızı aylık ortalama 500-700 lira aralığında bir damacana suyu masrafından kurtaracak” şeklinde konuştu.

“SOKAK HAYVANLARINA MAMA ÜRETİM TESİSİ”

Sokak hayvanları için de projelerinin olduğunu söyleyen Sedefçi, sokak hayvanları için mama üretim tesisi kuracaklarını söyledi. Tesisin çalışma şekli hakkında bilgiler veren Sedefçi; “Restoranlara ve lokantalara koyacağımız geri dönüşüm kutularıyla yemek artıklarını toplayacağız. Belediye bünyesinde oluşturacağımız mama üretim tesislerinde bu yemek artıklarını mamaya dönüştüreceğiz. Barınaktaki, sokaktaki hayvanlarımızın kaliteli mama yemesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“10 YILDIR ÇALIŞIYORUM”

10 yıldır Edirne’nin sorunları ürerine çalıştığını belirten Sedefçi; “Bu saydıklarım haricinde Edirne’nin birçok sorunu hakkında projelerim hazır. Ulaşım sorunları, otopark sorunu hepsine hazırlıklıyım. Daha birçok projem olacak. Edirne yeniden çiçekler açacak” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK