İŞTE MARMARA DEPREMİNDE ETKİLENECEK İLÇELER

AFAD ve İBB tarafından hazırlanan raporda, Marmara’da olası bir depremde en çok etkilenecek ilçeler belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2023 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2023 18:29

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Marmara Depremi’nde İstanbul’un hangi ilçelerinin en çok etkileneceği yönünde çalışma yaptı. Çalışma bir rapor haline getirilerek açıklandı.

TÜM İLÇELER RİSK ALTINDA

AFAD'ın raporuna göre, İstanbul'un bütün ilçeleri yüksek derecede deprem riski altında. Ancak öncelikli sıralamada Adalar, Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Maltepe, Tuzla, Üsküdar, Zeytinburnu ve Sultanbeyli ilçeleri depremde en çok etkilenecekler arasında sayıldı.

İBB’NİN RAPORUNDAKİ İLÇELER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin raporunda ise en riskli ilçeler sıralandı. Avcılar, Fatih, Zeytinburnu, Esenler, Küçükçekmece, Tuzla ve Beylikdüzü, olası bir Marmara depreminde ağır hasar alabilecek ilçeler olarak gösteriliyor.

Raporlarda, olası bir Marmara depreminde Zeytinburnu'nda 5 bin 334, Avcılar'da 7 bin 39 ve Küçükçekmece'de 12 bin 244 yapının ağır hasar göreceği öngörülüyor. Bu çalışmalar, İstanbul'un deprem riskine karşı alınacak önlemlerin belirlenmesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABER MERKEZİ