İpsala’da ön seçim 21 Ocak’ta

CHP İpsala İlçe Başkanı Mıstık Ak, İlçe Örgütü tarafından düzenlenecek ön seçimin 21 Ocak Pazar günü gerçekleştirileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2024 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2024 15:52

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İpsala İlçe Başkanı Mıstık Ak, Parti Meclisi’nin (PM) kararıyla ilçede ön seçim kararının alınması ile ilgili Batı Ekspres’e konuştu.

Ak, ön seçim kararını değerlendirirken; CHP İpsala İlçe Örgütü tarafından düzenlenecek ön seçimin tarihi ve yerini de açıkladı. Ak, ön seçime katılacak üyelere de seslendi. CHP PM’nin İpsala’da ön seçim kararını değerlendiren Ak; “CHP İpsala İlçe Örgütü olarak bizim de talebimiz ön seçim yapılmasıydı” ifadelerini kullandı.

“21 OCAK PAZAR GÜNÜ DÜZENLEYECEĞİZ”

Ak, CHP İpsala İlçe Örgütü tarafından düzenlenecek ön seçimin tarihi de açıklarken; “21 Ocak Pazar günü 08.00-17.00 saatleri arasında İpsala Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenleyeceğimiz ön seçim ile İpsala Belediye Başkan Adayımızı ve İl Genel Meclisi Üyeliği adaylarımızı belirleyeceğiz” dedi.

“ÜYELERİMİZİ ÖN SEÇİME BEKLİYORUZ”

Ön seçime katılacak parti üyelerine de seslenen Ak; “Ön seçimde oy kullanacak üyelerimiz için listelerimiz ilçe örgütümüzde askıya çıkmıştır. Üyelerimiz listeleri ilçe örgütümüze gelerek inceleyebilirler. Tüm üyelerimizi ön seçime bekliyoruz” sözlerine yer verdi.

İPSALA’NIN BELEDİYE BAŞKANLIK VE İL GENEL MECLİSİ ADAYLARI

CHP İpsala İlçe Örgütü tarafından düzenlenecek ön seçimde İpsala Belediye Başkan adaylığı için Cenan Tetik, Savaş Kurtbaba ve Gürel Kale yarışacak. Ön seçime katılacak İl Genel Meclisi Üyeliği aday adaylarının sayısı ise 6 olarak açıklanmıştı. Ön seçimde İl Genel Meclisi üyeliğine aday olmak için Ahmet Özkan, İsmail Alış, Ahmet Murat Gürler, Cevdet Kurt, Sedat Bilgin ve Tevfik Şahinbaş yarışacak. Seçimlerin sonucunda İl Genel Meclisi üyeliği adaylığına 6 kişiden 3’ü seçilecek.

UĞUR AKAGÜNDÜZ