İmza Toplayıp TBMM’ye Gönderecekler

Edirne’de Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişikliğe karşı düzenlenen oturma eylemi devam ediyor. Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Gözde Kirezci, eylemde yarın imza kampanyasının başlatılacağını duyururken; “Topladığımız imzaları her ay düzenli bir şekilde TBMM’ye göndermeyi planlıyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2024 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2024 18:29

Edirne’de Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişikliğe karşı düzenlenen oturma eyleminin dokuzuncu gününde yeni bir gelişme yaşandı.

Edirne Kent Konseyi, Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve kentteki sokak hayvanlarıyla ilgili derneklerin düzenlediği, bazı oda, siyasi parti ve derneklerin yanı sıra vatandaşlar da destek verdiği oturma eyleminde yasaya karşı imza kampanyası başlatılacağı duyuruldu.

“KAMPANYAYA İYİ BİR KATILIM BEKLİYORUZ”

Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Gözde Kirezci, oturma eyleminin dokuzuncu gününde yaptığı açıklamada; “Edirne Valiliği’ne yazılarımızı yazdık. Yarın itibariyle imza kampanyası da başlatıyoruz. Topladığımız imzaları her ay düzenli bir şekilde TBMM’ye göndermeyi planlıyoruz. Bize imza kampanyasını soran çok insan oldu. Bu fikir de onun doğrultusunda gelişti. Kampanyaya iyi bir katılım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“İLLERDE EYLEMLER DEVAM EDİYOR”

Kirezci, Türkiye genelinde yasaya karşı devam eden eylemlere de dikkat çekerek; “Genel olarak illerde küçük ya da büyük çapta eylemler devam ediyor. Ama henüz net bir şekilde bir birleşme göremedik. Anayasa Mahkemesi’ne başvurmak için yürütme kararları bekleniyor” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ