İlk sergilerini bugün açtılar: EDİRNE’NİN YÜZÜNÜ SERGİLEYECEKLER

Trakya Üniversitesi Araştırma Görevlisi Serbay Çelebi öncülüğünde kurulan fotoğraf atölyesi topluluğu, ilk sergisini açtı. Çelebi, serginin ardından Edirne’nin Yüzü adını verdikleri bir sergiyi daha hayata geçireceklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 18:36
https://batiekspres.com/

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Tasarım Bölümü Araştırma Görevlisi Serbay Çelebi’nin öncülük ettiği fotoğraf atölyesi topluluğu, Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle düzenlenen Sanat Festivali kapsamında resim sergisi açtı.

Topluluk üyesi öğrencilerin, çeşitli portre fotoğrafları resmederek oluşturdukları serginin açılışı, bugün düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Araştırma Görevlisi Çelebi, topluluk ile hayata geçirdiği serginin ardından yeni bir sergi projesi ile ilgili de açıklama yaptı.

“EDİRNE’NİN YÜZÜ DİYE 100 FOTOĞRAF SERGİSİ”

“Edirne’nin Yüzü” adını verdikleri ve 100 fotoğrafın bulunacağı bir sergiyi daha açmayı istediklerini belirten Çelebi; “Önümüzdeki dönemde de sadece bu sergiyle kalmayıp “Edirne’nin Yüzü” diye 100 fotoğraflık sergi yapacağız. Edirneli ünlü fotoğraf sanatçısı Tayyip Yılmaz, kentin yaklaşık 25 bin kare fotoğrafını çekmiş. Biz de yeni fotoğraflarla, o fotoğraflara eklenti kurarak daha detaylı bir sergi yapmayı planladık. Bu atölyeden tanıştığımız arkadaşlarla da Edirne’de hafta sonları toplanıp, birlikte fotoğraf çekip, sonra burada fotoğrafları sergileyeceğiz. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve dışarıdan vatandaşların da katıldığı bir topluluğuz ve bunu detaylandırılarak önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN