İğde tozuna yoğun talep

Kemik erimesi, romatizma, eklem ağrıları, kalp ve damar rahatsızlıkları gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği söylenen iğde tozuna yoğun rağbet var. aktarlar, dükkanlarının camlarına “iğde tozu bulunur” yazısı asıyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 17:55

Son dönemde vatandaşlardan iğde tozuna yoğun ilgi olması, Edirne’deki aktarların dükkanlarının girişine “iğde tozu bulunur” tabelaları asmasına sebep oldu.

İğde tozunun kemik erimesi, romatizma, eklem ağrıları ve kalp - damar rahatsızlıkları gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği söyleniyor. Son dönemde yoğun olarak talep gördüğünü söyleyen aktar dükkanı çalışanı Ayşe Neşe Açar, “İğde tozunun birçok faydası var. Kemik erimesi, romatizma, eklem ağrıları, kalp ve damar rahatsızlıklarında şifa bulunan bir tozdur. Sabah akşam günde iki defa olacak şekilde ister suyun içine bir tatlı kaşığı atarak kullanıyorsunuz; isterseniz de bir bardak ılık sütün içine bir tatlı kaşığı atarak kullanabiliyorsunuz” dedi.

“TALEP ÇOK FAZLA”

Vatandaşlardan çok fazla talep olduğu için afişleri vitrine astıklarını söyleyen Açar; “Çoğunlukla orta yaşlı kemik ve eklem ağrıları olan vatandaşlarımız kullanıyor. Kemik erimesi başlangıcı olanlar ya da önleme amaçlı olarak iğde tozunu kullanıyor. İğde tozunun kilosu 450 lira. Bunu 100 gram, 250 gram gibi istenilen miktarlarda da verebiliyoruz” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK