İBA: DİKKATLİ OLALIM

AK Parti İl Başkanı Belgin İba, Sazlıdere köyünde buğday ekili 30 dönümlük arazinin yanmasına ilişkin duyduğu üzüntüyü belirtti. İba, vatandaşları azami dikkate davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2023 10:30
https://batiekspres.com/

Edirne’nin Sazlıdere köyünde buğday ekili 30 dönümlük tarla küle döndü. Yangın hasat edilen 220 dönümlük tarlaya da sıçrayınca saman dolu tarla da yangında kül oldu.

D-100  karayolu üzerinde bulunan tarlaların söndürmesine köy halkında traktörlerle yardımcı oldu. Yangın kontrol altına alındı ve daha sonra söndürüldü ancak zarar yaklaşık 150 bin liranın üzerinde.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte vatandaşların da dikkatsizliği sonrasında son günlerde tarla yangınları giderek artıyor.  

AK Parti İl Başkanı Belgin İba, yangından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Edirne'imizin Sazlıdere köyünde bir bahçede yakılan ateşten kaynaklanan  ve 30 dönümlük buğday ekili alanın yanmasına sebep olan yangın hepimizi çok üzdü. Zarar gören çiftçimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hava sıcaklıklarının giderek arttığı bu günlerde tüm hemşehrilerimi azami dikkate davet ediyorum” dedi.

ARZU ÖZDEMİR