HOBİSİ EVİNE SIĞMAYINCA..

Edirne’de hobi olarak başladığı filografi eserleri eve sığmayınca Pazar günü kurulan emek pazarında vatandaşın beğenisine sunmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2023 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2023 16:15
https://batiekspres.com/

Edirne’de hobi olarak başladığı sanatı evinde yer kalmadığı için pazarda satıyor. Emekli olduğu günden bu güne hobi olarak başladığı filografi sanatında kendini geliştiren Ali Tunca, evinde daha fazla yer kalmadığı için Emek Pazarında, 25 lira ile 200 lira arasında değişen birbirinden güzel ürünlerini vatandaşlar ile buluşturuyor.

“KURS ALMADIM”

Bu işe emekli olduktan sonra kendi çabasıyla başladığını belirten Ali Tunca: “Bu işe emekli olduktan sonra başladım ve 2010’dan beri bu işi yapıyorum. Tamamen kendi çabamla, herhangi bir kurs görmeden sanatımı icra ediyorum. İnternet üzerinden biraz fikir aldım, ondan sonra yapmaya başladım ve yaptıkça tecrübe kazandım. Bu yaptığım ürünler filografi sanatına giriyor, insan figürlerini de yapabilir miyim diye düşündüm, çünkü filografi sanatında çok fazla yapılmıyordu. O şekilde başladım bu günlere kadar geldik” ifadelerine yer verdi

“MALİYETİNE SATIYORUM”

Yaptığı ürünleri maliyetine sattığını belirten Tunca: “ Yapım aşamalarından biraz bahsetmek isterim, ilk başta suntayı kumaşla kaplayıp şekli belirliyorum, çivileri çakıyorum, ondan sonra tellerle bunu işliyorum. Yaklaşık bir tabloyu ortaya çıkarmam 2 haftayı buluyor ve Pazar günleri burada satışını yapıyorum. Bu ürünleri satış amacım eskileri satıp yenilerini yapabilmek, çünkü evde çok fazla yer kaplıyor. Bu işe hobi olarak başladım ve amacım kar etmek değil zaten maliyetine satıyorum” dedi.

MERT ERİŞKİN