HOBİ OLARAK BAŞLADILAR, EKMEK KAPISI OLDU

Edirne’de iki girişimci kadın hobi olarak başladıkları elişlerini sosyalleşmek amaçlı pazara satışa çıkarınca, gördükleri ilgiden sonra hobilerini mesleğe dönüştürdüler.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 17:23
https://batiekspres.com/

Edirne’de pazartesi pazarında, sebzecilerin olduğu bölümde yaptıkları örgü el işleri ve takılar satan iki kadın dikkat çekiyor. Aylin Kelleci ve Sevda Çeşmeci isimli iki arkadaş, önce hobi olarak başladıkları işlerini sosyalleşmek amaçlı pazara çıkarak satış yapmaya başlıyorlar.

Ürettiklerinin ilgi görmesi sonrasında hobilerini mesleğe dönüştürerek, her pazara çıkmaya başlıyorlar. Hoşuna giden şeyleri yaptığını ve pazarda olmaktan mutlu olduğunu söyleye Aylin Kelleci; “Bu işe hobi olarak başladım. Önceleri daha başka işler yapıyordum. Çiçekler, sepetler tanzim ediyordum. Sonra takı ve el işlerine döndüm. Hoşuma giden şeyleri yapıyorum. Sosyalleşiyoruz, farklı insanlar tanıyoruz.  Pazarı seviyoruz. ürettiğim el ürünlerini pazarlara çıkarak satıyorum. Bebek yelekleri bebek paketleri, şallar, hırkalar, lifler yapıyorum. Pazartesi pazarında sebzecilerin arasında olduğumuz için baştan pazarcılar yadırgadılar ama sonra alıştılar. Onlar bizi seviyor biz de onları seviyoruz. Satışlarımız güzel, memnunuz yaptığımız işten. Bulgarların el işlerine karşı pek ilgisi yok. Yunanlılar daha çok ilgili ama onlar da bu pazara çok gelmiyorlar. Genelde yerli müşterilerimiz” dedi.

Sevda Çeşmeci ise “Ben daha çok takı üzerine ürünler satıyorum. Mevsim kışa döndüğünde örgüye dönüyorum. İkimiz arkadaşız, beraber çıkıyoruz pazarlara ve yaptığımız işi seviyoruz” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK