Hobi olarak başladı, ilk sergisini açtı

Edirneli Nevin Tavşancı, Covid-19 döneminde hobi olarak başladığı akrilik boya ile tuval boyama sanatını geliştirdi. Bugün ise, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın destekleriyle, sanatını ilk kişisel sergisinde sergileme fırsatı buldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2024 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2024 17:30

Edirneli Nevin Tavşancı, Covid-19 salgını sırasında evde geçirdiği zamanları değerlendirmek amacıyla hobi olarak başladığı akrilik boya ile tuval boyama sanatını geliştirmeye karar verdi. Zamanla yeteneğini ve tutkusunu keşfeden Tavşancı, eserlerini daha geniş kitlelere ulaştırma arzusuyla hareket etti. Bu doğrultuda, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın destekleriyle, sanatını ilk kişisel sergisinde sergileme fırsatı buldu.

Tavşancı'nın renkli ve etkileyici eserlerinin sergilendiği serginin açılışı, Atatürk Kültür Merkezi’nde Edirne Belediye Başkanı Ertuğrul Tanrıkulu, kardeşi Edirne Medrese Ali Bey Mahallesi Muhtarı Nesrin Günay ve birçok sanatseverin katılımıyla gerçekleşti. 100’e yakın eserinin bulunduğunu söyleyen Tavşancı, her şeyin ilk eseri olan kar resmi ile başladığını söyledi. Çocuklarının yeteneğini fark edip bir gün kendisine tuval satın alıp eve geldiklerini ve hayallerini gerçekleştirmekte öncü olduklarını söyledi.

“KURSA GİTMEDEN BURALARA KADAR GELDİM”

Resim kursuna gitmeden kendi yeteneği ile ilk sergisini açtığını söyleyen Tavşancı; “Okul dönemlerinden beri en büyük hayalim tuvallere akrilik boyama yapmaktı. Fakat bu isteğimi okul, evlilik derken hep erteledim. Yıllar böyle geçip giderken 2020 yılında korona virüs ile karşı karşıya kaldık. Hepimiz evlerde kapalı sevdiklerimizden çok ayrı kaldık. Bir gün çocuklarım beni çok şaşırttı. Şövale, tuvaller, akrilik boyalar gerekli olan tüm malzemeleri alıp bana getirdiler. Anne bunlarla istediklerini yaparak hayalini gerçekleştirebilirsin dediler. O kadar mutlu oldum ki sizlere anlatamam. Böylece 61 yaşımda resim kursuna gitmeden kendi kendime bu size sergileyeceğim resimleri yapmaya başladım” dedi.

Tavşancı, kendi sergisini açmaya imkan tanıyan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a, Özel Kalem müdürü Egemen Ilgın'a ve kardeşi Edirne'nin ilk kadın muhtarı Nesrin Günay'a teşekkür etti.

Sergi 8 Mart Cuma gününe kadar açık olacak.

HİLAL PEKER