Hem Mitinge Hem Maratona Katılacaklar

Edirne’de sokak hayvanları için 18 gündür oturma eylemine devam eden yaşam hakkı savunucuları, 1 Eylül Pazar günü düzenlenecek Büyük İstanbul Mitingi ve Uluslararası Edirne Maratonu’na katılacaklarını açıkladılar.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 18:52

Edirne Kent Konseyi, Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve kentteki sokak hayvanlarıyla ilgili derneklerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna karşı düzenlediği oturma eylemi, 18’inci günde devam ediyor.

Saraçlar Caddesi’nde devam eden oturma eylemine, kentteki bazı siyasi parti ve meslek odaları da destek verirken; eylemde başlatılan imza kampanyası da devam ediyor. Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, eylemde yaşam hakkı savunucularının konuyla ilgili ses getirmek amacıyla 2 etkinliğe katılacağını duyurdu.

“HER MECRAYA SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Aydın, 18 gündür Saraçlar Caddesi’nde oturma eylemine devam ettiklerini belirterek; “Bu yasa tasarısı çıktığında da söyledik, yasa resmileştiğinden beri de aynı şeyi söylüyoruz. Sokaktayız, bu canların yanındayız. Katledilmelerine de müsaade etmeyeceğiz. Bu yasanın iptal edilmesi için elimizden gelen her mecraya da sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİR EKİBİMİZ MİTİNGE, BİR EKİBİMİZ DE MARATONA KATILACAK”

1 Eylül Pazar günü hem İstanbul’da, hem de Edirne’de 2 ayrı etkinlik düzenleneceğini söyleyen Aydın; “Şu anda 1 Eylül'de 2 organizasyon var. Birincisi; yaşam hakkı savunucularının düzenlediği Büyük İstanbul Mitingi olacak. Bir ekip arkadaşımız, Büyük İstanbul Mitingi’ne katılacak. Bir ekip arkadaşımız da aynı gün Edirne'de olacak Uluslararası Edirne Maratonu'na katılarak ‘Katliam Yasasına Hayır’ pankartıyla koşacaklar. Elimizden geldiğince bu konuyu gündemde tutmak istiyoruz. Kamuoyu oluşturmak istiyoruz. Bu yasayı yapmış siyasilere ve Anayasa Mahkemesi’ne sesimizi duyurmak istiyoruz” dedi.

“1 EYLÜL’DE OTURMA EYLEMİMİZ DE DEVAM EDECEK”

Aydın, 1 Eylül Pazar günü Saraçlar Caddesi’ndeki oturma eyleminin de devam edeceğini açıklarken; “O gün tabii ki de üçüncü ekibimiz de olacak. Buradaki eylemimiz de her gün olduğu gibi devam ediyor olacak. İmza kampanyamız devam ediyor. Topladığımız imzaları ay sonunda kamuoyuna açıklayarak göndereceğiz” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ