HELVACIOĞLU: TESELLİMİZ CAN KAYBI OLMAYIŞI

Edirne’de Keşan ilçesine bağlı Erikli beldesi sağanak sebebiyle sular altında kaldı. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “tek tesellimiz can kaybı olmayışı” dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2023 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2023 10:34
https://batiekspres.com/

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, dün kısa ama etkili yağış sonrası su basan sahil bandıyla ilgili www.batiekspres.com a açıklamada bulundu.

Helvacıoğlu, En büyük sıkıntının alt yapısal olarak Erikli sahilinde olduğunu belirterek, “şiddetli bir yağış geçirdik. Bu yağış özellikle sahil bandında etkili oldu. Erikli, Gökçetepe, Danışment, Yayla hattında kısa ama şiddeti epey yoğun bir yağış gerçekleşti.

Erikli coğrafik konum olarak aşağıda kalan bir yer, deniz seviyesinden daha aşağıda kalıyor. Köyden gelen yağış suları direk erikli bölgesinde toplandı. Köy yolu dere görevi gördü. Biz dün ekiplerle birlikte köy yolunun kanallarını açtık. Açtığımız halde en fazla bu kadar önleyebildik. Eriklide neredeyse diz hizasına kadar su vardı. 32 km.lik yol yapımız var, yüzde 90’ı kil ve millerle doldu” dedi.

BUGÜN TABLO DAHA NET GÖRÜNECEK

Bugün, tabloyu biraz daha net görebileceklerini ifade eden Helvacıoğlu, “Her yer çamurlaştı. Bayram öncesi oluşu tabi ki vatandaşlar gibi bizleri de çok üzdü. Böyle bir felaket ne zaman olsa üzülürdük ama bu tarihlere denk gelişi bizi daha çok etkiledi. Tek tesellimiz can kaybı olmaması” şeklinde konuştu.

HASAR TESPİTİNE BAŞLANIYOR

Başkan Helvacıoğlu, bugün hasar tespit çalışmalarına başlayacaklarını söyleyerek, “Bugünden itibaren Valimiz H.Kürşat Kırbıyık öncülüğünde hasar tespiti yapılıp durum değerlendirmesi yapacağız. Su basan bölgelerin hasarları nedir tespit edeceğiz. İller İdaresi, AFAT, Çevre şehircilik ve Belediyemiz olarak tüm kurumlar seferber oluyoruz. Evlerde su baskını çok fazla yok, en büyük maliyet alt yapı ve yollarda. Dediğim gibi can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz, mağduriyet yasayan ve zarar gören tüm halkımızın yanındayız. Bölgemize geçmiş olsun” dedi.

ARZU ÖZDEMİR