Helikopter Pistinde Gazze Protestosu

Edirne’de TÜGVA Üniversite Koordinatörlüğü tarafından İsrail'in Gazze’de yaptığı saldırı nedeniyle Trakya Üniversitesi’ne ait helikopter pisti üzerinde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 15:20

Edirne’de Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Üniversite Koordinatörlüğü’nde Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesinde bulunan helikopter pistinde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve üniversite öğrencileri katıldı.

“ARTIK KINAMA ZAMANI GEÇTİ”

Basın metnini okuyan TÜGVA Üniversite Koordinatörü Kağan Köksal Kaya, “Kıymetli üniversiteli kardeşim, bugün 8 aydır devam eden ve günden güne artan zulmü, soykırımı kınamak için toplanmadık. 8 aydır her gün kınadığımız Siyonist devlet, ‘2371 BLOK’ adını verdiği ve 5 gün önce güvenli bölge olarak nitelediği Refah bölgesine sığınan Filistinli sivilleri yakarak şehit etti. Artık kınama zamanı geçti; üniversitelerde, kampüslerde, dersliklerde, meydanlarda ve ulaşabildiğimiz her yerde kalben buğz etmenin ötesine geçip, harekete geçmenin zamanıdır. Haksızlığın karşısında susmaktan korkan üniversiteli kardeşim. Biliyoruz ki, artık dünyanın dört bir yanı Filistin’dir. Titreyen her yürek, haykıran her dil Filistin için eylemdedir. Bizler bu davayı sadece yüreklerde ve dillerde değil, hayatımızın her alanında, şu an içerisinde bulunduğumuz kampüsümüzde, yarın içerisinde bulunacağımız iş yerimizde ve yetiştireceğimiz nesillerde yaşatmak zorundayız” dedi.

MERT ERİŞKİN