HAZIRLIK BİTMEDİ, PAZARI ESKİ YERE AÇTILAR

Edirne’de Çarşamba günleri Cumartesi Pazarı’nda kurulan pazar, pazar yerinin yeniden inşası nedeniyle başka bir yerde açılma kararı alınmıştı. Yeri pazar yerinde tezgahlar hazır olmayınca esnaf yine eski yere tezgah açtı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2023 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2023 17:56
https://batiekspres.com/

Edirne’deki Cumartesi Pazarı, pazar yerinin yeniden inşası nedeniyle başka bir yere nakledildi. Aynı yerde kurulan Çarşamba Pazarı da yeni yerde kurulması gerekiyordu. Ancak yeni Pazar yerinin hazır olmaması nedeniyle bugünkü Çarşamba Pazarı eski yerinde kuruldu.

“YENİ PAZARYERİNİN ÇALIŞMALARI BİTMEDİ”

Tezgah yerlerinin belirlenmediğine değinen Pazaryeri Denetim Kurulu Başkanı Ferdi Kavakçı “Henüz yeni pazaryerinin çalışmaları bitmedi. Tezgahların yerleri belirlenecek ve o işlem yarın yapılacak. Esnafların mağdur olmaması için eşit miktarda tezgah dağıtımı gerçekleşecek. O yüzden bugüne sarktı. Şimdi tezgah yeri belli olmayınca kimsenin orada yeri yok, tezgah kuramayacakları için Perşembe akşamı 20.00’da toplantı yapacağız. Kura çekilip herkesin yerleri belirlenecek. Cumartesi yeni yerimizde hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

“NUMARAMIZ BELİRLENMEDİ”

Tezgah numaralarının belirlenmediğine değinen pazar esnafı Dinnar Celepler şöyle konuştu: “Biz akşam gittik, çekiliş vardı. Fakat numaralar olmayınca tekrardan buraya dönmek zorunda kaldık. Herkes kendi numarasına göre tezgah açıyor, o numaralar belirlenmediği için bugün pazarımızı burada açtık. Haftaya yeni yerimizde hizmet edeceğiz.”

MERT ERİŞKİN